Četvrtak, 14/09 - Fudbal, Bugarska, A PFG
14/09Levski Sofija vs OFK PirinUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
12/09/2023 19:34
U četvrtak je na programu zaostali meč šestog kola nacionalnog šampionata Bugarske, a snage će odmjeriti domaćin Levski i Pirin.
U četvrtak je na programu zaostali meč šestog kola nacionalnog šampionata Bugarske, a snage će odmjeriti domaćin Levski i Pirin.

Levski

Tim iz Sofije je prošlu sezonu završio na 4. mjestu pa je tako morao u baraž za poslednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Uspijeli su da preko Arde uhvate poslednji voz za Evropu i tako počnu svoju borbu u kvalifikacijama koja je trajala prilično dugo. Prvo su eliminisali makedonski Škupi, potom Hapoel Ber Ševu, da bi posustali tek na poslednjoj prepreci kada je od njih u dvomeču bio bolji Ajntraht Frankfurt ukupnim rezultatom 3:1. Po završteku prehodne sezone drugi najtrofejniji fudbalski klub u Bugarskoj je potvrdio na društvenim mrežama da će ga u novoj sezoni predvoditi novi trener - Nikolaj Kostov. Kostov će u Sofiji pokušati da uradi nemoguće, da donese Levskom 27. titulu, prvu od sezone 2008/2009. Poslednji trofej osvojen je prije 2 sezone, kada su plavci bili najbolji u nacionalnom kupu. Levski je u novoj sezoni odigrao 6 utakmica, a do sada su zabilježili 4 pobjede i 2 poraza, te se sa ukupno osvojenih 12 bodova nalaze na 8. mjestu tabele.

Pirin

Tim koji je prošlu sezonu okončao na solidnom 11. mjestu na tabeli ali sa samo 2 boda više od ekipe koja je ispala u niži rang. Uspijeli su da u poslednjih 5 kola prethodne sezone osvoje čak 10 bodova i tako sebi omoguće da i ove sezone igraju u elitnom rangu. Međutim početak ove sezone je kao iz košmara, u do sada 7 odigranih utakmica tim iz Blagoevgrada je sakupio samo 1 bod, uz čak 6 poraza. Nevjerovatno zvuči podatak da su u tih 7 utakmica postigli samo jedan gol i to u prvom kolu, dok u poslednjih 6 utakmica nisu tresli protivničku mrežu. U prošloj sezoni uspijeli su da osvoje 1 bod u duelima sa Levskim ali na svom terenu. Ovaj meč za njih dolazi u veoma nezgodnom trenutku pa će vjerovatno izlazak iz krize morati da potraže u duelu sa nekom slabijom ekipom.

Prijedlog

Levski je u ovom meču apsolutni favorit, kvota na njihovu pobjedu je veoma mala pa se prema tome opredjeljujemo za igru 3+, po kvoti 1.65 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.