Petak, 15/09 - Fudbal, Danska, Superliga
15/09Viborg vs MitjilandDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
13/09/2023 15:48
Osmo kolo šampionata Danske otvara susret između Viborga i Midtjilanda. Meč je na programu u petak od 19 časova.
Viborg

Viborg čeka meč u petak poslije još jednog meča u prvenstvo na kom je poražen. Igrali su prošlo kolo, prije reprezentativne pauze,  protiv Kopenhagena i taj meč završio se rezultatom 2:0. Bio je Viborg nadigran u toj utakmici, imao je Kopenhagen čak 21 pokušaja ka njihovom golu, ali su samo 2 završila u mreži. U kolu prije toga Viborg je, kao gost, poražen od Rendersa. Iza sebe imaju još 2 neriješene utakmice i 2 pobjede što ih trenutno pozicionira na 9. mjestu sa ukupno 8 osvojenih bodova. Viborg je prethodnu sezonu završio na trećem mjestu iza Kopenhagena i Nordsjelanda. U plejofu su odigrali znatno slabije pa su se spustili za jedno mjesto niže. Ostali su bez šansi za evropska takmičenja pošto ih je u doigravanju eliminisao upravo Midtjiland, što je razočaralo njihove navijače. Početak nove sezone pokazuje da će se Viborg mučiti sa slabijim ekipama, a ostaje da vidimo da li su spremni osvetiti se svom narednom protivniku za poslednji bolan poraz.

Midtjiland

Tim iz Herninga je bio prvak Danske u sezoni 2019/2020, ali od tada je krenuo pad. Brondbi i Kopenhagen su osvajili titule u prethodne tri sezone, a u prošlom šampionatu Midtjiland nije uspio da dođe ni do plej-ofa, odnosno da se plasira u prvih šest ekipa u ovoj skandinavskoj zemlji. Morao je da igra plej-aut, bio ubjedljivo prvi, pa je dobio šansu da na mala vrata ipak izađe u Evropu. Igrao je u gostima protiv četvrtoplasiranog tima iz plej-ofa za šampiona, a to je upravo Viborg i uspio da trijumfuje i tako započne kvalifikacije u Ligi konferencija. Eliminisani su u plejofu od Legije pa su tako u novu sezonu ušli bez učešća u Evropi. Do sada su odigrali 7 prvenstvenih utakmica u novoj sezoni i zabilježili 10 bodova, uz 3 pobjede, isto toliko poraza i 1 neriješen rezultat, pa su trenutno na 6. mjestu na tabeli.

Prijedlog

Izrazitog favorita u ovom meču nema, a pošto obje ekipe potenciraju brz i napadački fudbal predlažemo igru GG po kvoti 1.60 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.