Petak, 15/09 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
15/09Sautempton vs Lester SitiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
13/09/2023 18:31
U okviru 6. kola Čempionšipa očekuje nas duel prošlogodišnjih učesnika Premijer lige, ekipe Sautemptona i Lestera. Sigurno da nas očekuje jedan veoma interesentan meč, koji je na programu u petak od 21 čas.
Sautempton

Doživjeo je Sautempton mnogo ubjedljivih poraza prethodne sezone na putu ka ispadanju iz Premijer lige, ali je debaklom u prošlom kolu na stadionu Stadionu svjetlosti otišao korak dalje. Nakon obećavajućeg starta i deset osvojenih bodova iz prva četiri kola Čempionšipa, tim sa Sent Meriza potpuno se raspao na sjeveroistoku Engleske protiv zahuktale ekipe Sanderlenda i doživio ubjedljiv poraz od 5:0. Odlične partije u avgustu nisu nagovještavale da je pred Sautemptonom težak početak septembra i jeseni. Doduše, pribojavale su se pristalice Svetaca da bi problem mogao da nastane uslijed rasprodaje nekolicine važnih igrača pred sam kraj prelaznog roka, poput Džejmsa Vord Prauza, Nejtana Tele i Mohameda Salisua, ali je i pored toga ovako hladan tuš neočekivan. Pokazao je Sanderlend doskorašnjem Premijerligašu da neće moći tako lako da izbori povratak u elitno društvo i da je izvući se iz Čempionšipa mnogo teži zadatak od onoga što su u upravi Sautemptona zamislili, imajući u vidu značajno slabljenje igračkog kadra u poslednjim danima avgusta. Meč protiv Lestera će biti odličan pokazatelj koliko daleko mogu ove sezone.

Lester

Ako je Sautempton doživio neku vrstu otriježnjenja onda možemo reći da se to desilo i Lesteru. Hal je tako u poslednjem kolu prije reprezentativne pauze nanio Lesteru prvi poraz u sezoni. Imale su Lisice maksimalnih 12 bodova nakon četiri kola i bile veliki favorit pred duel sa Tigrovima. Tim Lijama Roseniora bio je veći dio meča u podređenom položaju o čemu svjedoči i čak 14 udaraca više Lestera, ali je jednu od rijethih prilika u prvom poluvremenu iskoristio je Lijam Delap, novopridošlica iz Prestona. Nije pomogao Lesteru u drugom poluvremenu ni Abdul Fatavu Isahaku, reprezentativac Gane i najnovije pojačanje iz lisabonskog Sportinga. Ovim porazom ekipa Enca Mareske prepustila je lidersku poziciju Prestonu.

Prijedlog

Ekipa Sautemptona je blagi favorit na domaćem terenu, međutim mislimo da će nam ovaj meč pružiti dosta golova pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.75 u Meridianbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.