Nedelja, 17/09 - Fudbal, Turska, Superliga
17/09Trabzonspor vs BešiktašDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
16/09/2023 00:45
U okviru petog kola Super lige Turske sastaće se Trabzonspor i Bešiktaš. Meč je zakazan za 19 časova.
Trabzonspor:

Po broju osvojenih nacionalnih prvenstava i kupova, Trabzonspor je uvršten u "veliku tursku četvorku" s Galatasarajem, Fenerbahčeom i Bešiktašem te je jedini neistanbulski klub iz te grupe. Trabzonspor je od svog osnivanja osvojio oko 30 trofeja. Šampion iz sezone 2021/22 je prošlu sezonu okončao na 6. mjestu prvenstva koje mu nije donijelo izlazak u Evropu, pa će se u ovoj sezoni apsolutno posvetiti domaćim takmičenjima. Tim koji sa klupe predvodi Nenad Bjelica je do sada odigrao 4 meča u novoj sezoni i na bilansu je od dvije pobjede i dva poraza. Bili su bolji od Antalijaspora u prvom (1:0) i Kašimpaše u poslednjem kolu (1:5), dok su u međuvremenu savladani od strane Rizespora i Galatasaraja. Na ruku im ide i to što u poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz od Bešiktaša, koji ih je poslednji put savladao prije 3 godine. Hrvatski stručnjak, nekadašnji trener Dinama i Osijeka, doveo je Mislava Oršića koji nije oduševio za šest mjeseci u Sautemptonu. Plaćen je Svecima 2.400.000 evra. Krilo koje je razbilo Čelsi na Maksimiru na startu Lige šampiona prošle sezone stigao je na obalu Crnog mora s teškom povredom i neće ga biti u prvom djelu šampionata. Bjelica je doveo i zemljake Filipa Bekovića i Tonija Teklića, a novajlije su i Žoakin Fernandez i Grk Dimitrios Kurbelis

Bešiktaš:

Bešiktaš nije bio pretjerano aktivan na tržištu ovog ljeta. Iskusni strateg Šenol Guneš osloniće se pretežno na stare snage. Najveće pojačanje su dolasci iz Lestera defanzivca Danijela Amartija i Hrvata Anta Rebića iz Milana koji je blistao je u Bundesligi u dresu Ajntrahta, kao i na Mundijalu u Rusiji pre pet godina, ali u taboru Rosonera bio je samo blijeda sjenka. Pokušaće iskusni napadač da oživi karijeru u Bešiktašu. Stigli su još Artur Masuku iz Vest Hema i Žan Onana iz Lansa. Nije bilo bitnijih odlazaka. Najveće nade nekadašnji selektor Turske polaže u iskusni tandem napadača, Kamerunca Vensana Abubakara i Dženka Tosuna. Velikan iz Istanbula je u novu sezonu ušao sa 2 pobjede i jednim remijem, pa su trenutno na poziciji broj 4 sa ukupno 7 osvojenih bodova. Gostovanje Trabzonu je za njih tradicionalno neugodno ali nešto slabija forma domaćina im daje nadu da konačno mogu do pobjede nad ovom ekipom.

Prijedlog:

Blagi favorit u ovom meču je ekipa Bešiktaš, a mi vam predlažemo da pokušate sa igrom GG za koju MaxBet kladionica daje kvotu 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.