Sreda, 20/09 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Premijer Liga
20/09Sloga Doboj vs Željezničar1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
19/09/2023 12:54
U okviru zaostale utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, sastaju se Sloga Doboj i Željezničar. Meč je zakazan za srijedu od 15 časova.
Sloga Doboj

Ekipa iz Doboja je već u prvom kolu nove sezone zabilježila prvu pobjedu i tako upisala 3 boda, međutim na novu pobjedu su čekali puna 4 kola u kojima su vezali isto toliko poraza, da bi taj negativan niz prekinuli pobjedom u poslednjem kolu nad ekipom Tuzla Sitija. Pokazala je ova ekipa da će biti tvrd orah za sve protivnike. Iskusni stručnjak Vlado Jagodić sigurno zna kako doći do dobrog rezultata protiv velikana iz Sarajeva koji je pod imperativom dobrog rezultata, pa treba očekivati jednu mirnu, disciplinovanu Slogu koja će pomno vrebati svoju šansu. Ove ekipe su se prošle sezone susrele čak 3 puta i na sva 3 susreta slavio je Željezničar, pa će ovo sigurno biti motiv više za ekipu Vlade Jagodića.

Željezničar

Posle eliminacije iz Evrope od Nefčija, Željo se u potpunosti okrenuo domaćem takmičenju. Premijerligaška premijera je bila odlična jer su Plavi na Grbavici lako savladali Borac. Bila je to sjajna utakmica Želje u kojoj su zaista dominirao i pokazao da dobijaju obrise ozbiljne ekipe kakvu želi da napravi trener Nermin Bašić. Međutim nakon toga je uslijedio poraz od Posušja u gostima (1:0) koji je brzo ispeglan pobjedama nad Tuzla Sitijem (3:1) i Igmanom (1:0). U poslednja 2 kola tim sa Grbavice je vezao dva poraza, prvo od ekipe Veleža u Mostaru (1:0), a potom u poslednjem kolu od GOŠKa na svojoj Grbavici rezultatom 2:3. Ovaj meč ekipa Željezničara prosto ne smije izgubiti, pa će shodno tome od samog početka napasti igrački slabiju Slogu.

Prijedlog

Željezničar je do sada upisao sve pobjede protiv ove ekipe, ova utakmica je za njih veoma važna pa vam prema tome predlažemo pobjedu gosta - 2, po kvoti 2.25 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.