Četvrtak, 28/09 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
28/09Valur vs BreidablikDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
26/09/2023 11:04
Bliži se kraju islandski šampionat, a novi prvak već je poznat, to je Vikingur iz Rejkjavika. Derbi vanrednog kola ifgra se između Valura i Breidablika u četvrtak od 21.15.
Valur

Ekipa iz Rejkjavika je blizu nezvanične šampionske titule, imaju čak osam bodova više od trećeplasiranog Breidablika i remi u ovom meču i definitivno bi potvrdio njihovo drugo mesto. Na stranu to što takav plasman ne donosi ništa konkretno jer i trećeplasirani tim ide u kvalifikacije za Ligu konferencija narednog leta. Ipak je titula neđto najvažnije i ona omogućava šampionu da ima i neki kiks u kvalifikacijama za Evropu i da opet završi u grupnoj fazi nekog kupa, kao što se to ovog leta dogodilo sa Breidablikom. Valur je nešto lošije startovao, kasnije je igrao sve bolje, ali nije uspeo da sustigne prednost Vikingura koju su ovi stekli na početku. U prošlom kolu su igrali još jedan gradski derbi, kod ekipe KR Rejkjavika, i izborili samo bod, bilo je 2:2.

Breidablik

Ogroman uspeh napravio je Breidablik u Evropi i postao je prvi islandski tim koji igra u grupnoj fazi nekog kupa. Radi se o najslabijem, Ligi konferencija, ali je za fudbal na Ostrvu i to neverovatan iskorak. Imali su duge i naporne kvalifikacije, odigrali već sada dvocifren broj evropskih mečeva, a osim osvojenih bodova i poboljšanja koeficijenta, stekli su i veliko iskustvo. Sve to ih je koštalo nešto slabijeg plasmana u domaćem prvenstvu. Od titule su se odavno oprostili, a sada im ostaje da potvrde makar novi plasman u Evropu s obzirom da imaju samo četiri boda više od Stjarnana i Hafnarfjordura, koji su iza njih. Za osvajanje trećeg mesta mnogo im je značila pobeda koju su u pon edeljak ostvarili u duelu sa liderom i novim šampionom Vikingurom sa 3:1, a taj trijumf je stigao nakon tri uzastopna poraza, dva od Hafnarfjordura u prvenstvu i startnog u Ligi konferencija od Makbija u Tel Avivu sa 3:2.

Predlog

Nije se Breidablik obrukao u Izraelu iako je izgubio. Plašili su se u timu iz Kopavogura scenarija iz Mostara gde su od Zrinjskog primili šest golova, ali se on nije ponovoio. Već za sedam dana čeka ih prvi meč na domaćem terenu, u Kopavogur dolazi ukrajinska Zorja. Pre te utakmice igra se još jedno kolo u šampionatu Islanda, a posle nje završava se prvenstvo na Ostrvu. U prva dva meča između ovih timova u aktuelnoj sezoni nije bilo mnogo golova, oba je dobio Breidablik i to rezultatima 2:0 i 1:0. Sada nema velikog rezultatskog značaja, pa verujemo u golove na obe strane. za GG kvota je 1.45 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.