Četvrtak, 28/09 - Fudbal, Švajcarska, Super League
28/09Lausanne Ouchy vs Yverdon1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/09/2023 20:25
Novajlije se prvi put sastaju u okviru Super lige Švajcarske. Meč u predgrađu Lozane igra se u četvrtaK od 20.30.
Lozana Ouši

Da postoji razlika između prve i druge lige u svakoj zemlji, pa tako i u Švajcarskoj, fudbaleri Lozane Ouši shvatili su već na startu prvenstva. U prvih šest kola osvojili su samo 4 boda i jasno je da im predstoji grčevita bitka za opstanak u društvu najboljih. Sigurno je da je plasman u elitu stigao pomalo neočekivano i prerano. Zahvaljujući proširenju elitne divizije i treće mesto u prošloj sezoni u Čelendž ligi donosilo je plasman u baraž. Tamo im je rival bio Sion od koga su bili bolji i eto ih po prvi put u Super ligi. Početak nije bio dobar, osvojili su samo jedan bod u prva četiri kola, ali su onda uspeli da ostvare i prvu, istorijsku, pobedu u eliti, savladan je slavni Grashopers. U prošlom kolu su poraženi na gostovanju u Vinterturu i ostali na četiri osvojena boda.

Iverdon

Gosti su se mnogo bolje snašli u ovoj konkurenciji, barem kada je početak takmičenja u pitanju, ali je njima ovo drugi put, posle 2006. godine, da su superligaši. Iverdon je osvojio 11 bodova iz sedam utakmica, a uspeo je da pobedi već tri puta. Prvenstvo je dugo, mada se više ne igra četvorokružno, već se posle 22 runde liga deli na dva dela. prvih pest igraće u plej-ofu, a ostatak u plej-autu. Sve je još u eksperimentalnoj fazi, pogotovo zbog činjenice da samo jedan tim direktno ispada iz lige. Za Iverdon bi plasman u plej-of bio ogroman uspeh, a da bi završili među šest najboljih moraće da igraju još bolje nego što su to činili do sada. Trenutno su na tom željenom šestom mestu, ali nisu ni svi timovi odigrali isti broj mečeva. Iverdon je prošlog vikenda ostvario jednu od najvećih pobeda u svojoj istoriji, pobedili su Bazel sa 3:2 kao domaćini, a pre toga pobede su ostavrili u duelima sa Lozanom i Servetom.

Predlog

Po rezultatima Iverdon je favorit u ovom meču, ali je motiv na strani domaćina. Treba reći da su prošle sezone ova dva tima odigrala četiri međusobna duela u Čelendž ligi i da je svaki pripao domaćoj ekipi u tom momentu. Zato mislimo da je domaći teren prednost kada se sastaju Lozana Ouši i Iverdon, pa vam predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Lozane Ouši koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.