Subota, 30/09 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
30/09Everton vs Luton1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/09/2023 10:51
Karamele su proigrale i sada se ne piše dobro njihovim rivalima. Na Gudison dolazi novajlija iz Londona, a utakmica je planirana za subotu u 16 časova.
Everton

Imali su u Evertonu strpljenja za Šona Dajša i to je počelo da im se vraća. Prvi trijumf su Karamele zabeležile u prošlom kolu na gostovanju kod odličnog Bornmuta, da bi samo par dana kasnije slavili i u Birmingemu protiv Aston Vile u EFL kupu, pa su se plasirali u osminu finala ovog takmičenja. Situacija na tabeli još uvek nije po volji navijačima ovog kluba. Everton je sa 4 boda tek na 15. mestu i daleko su od planirane pozicije, a ona je svakako u gornjoj polovini. Kvalitet postoji, potrebno je da samo igrači \'\'kliknu\'\' sa trenerom Dajšom i eto rezultata. U sredu se Everton revanširao Aston Vili za ubedljiv poraz u drugom kolu prvenstva. Tada je u Birmingemu Vila pobedila 4:0, a u sredu je Everton slavio na Vila parku sa 2:1. Istina, premijer liga i EFL kup, odnosno značaj ta dva takmičenja, se ne mogu porediti, ali dve uzastopne pobede na strani, Brentford i Aston Vila, garant su boljih dana za ekipu iz Liverpula.

Luton

Šeširdžije su posle prvog osvojenog boda u prvenstvu prepustili \'\'fenjer\'\' Šefild junajtedu koji je doživeo katastrofu od Njukasla. Prestigli su i Barnli, ali su i dalje ta tri tima, koja su proletos ušla u elitu, na mestima koja vode u niži rang. To je potvrda razlike u kvalitetu dva najjača ranga u Engleskoj. Tri tima koja su bila najbolja u Čempionšipu sada su usamljena na dnu Premijer lige i sva tri imaju samo po bod nakon prvih pet, šest mečeva. Luton i Barnli imaju zaostali međusobni meč i bar jedan tim bi mogao da profitira zbog te činjenice. Luton je u prošlom kolu odigrao jedan turbulentan meč sa Vulverhemptonom. Prvo su gubili, onda dali gol za preokret, ali je on poništen i ostalo je 1:1. U međuvremenu su ispali iz EFL kupa, a pobedio ih je nižerazredni Iksiter minimalnim rezultatom.

Predlog

Everton je veliki favorit u ovom meču ali dve dobre igre u sedam dana nisu i garancija treće uzastopne pobede. Izdanje iz Londona protiv Brentforda stvarno je bilo dobro, a Everton je prikazao i novi kvalitet, a to je efikasnost. Očekujemo da dođu do pobede nad novalijom i krenu ka gornjem delu tabele. Koeficijent za jedinicu, koju predlažemo, je 1.65 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.