Nedelja, 01/10 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
01/10Austrija Beč vs Rapid ViennaUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
29/09/2023 19:10
Derbi Beča odavno ne odlučuje o tituli u austrijskoj Bundesligi. Rapid je poslednjih gdina bio znatno uspešniji, a i sada je blagi favorit na gostovanju kod Ljubičastih. Meč se igra u nedelju u 17 časova.
Austrija Beč

Ljubičasti nikako ne mogu da budu zasdovoljni dosadašnjim tokom sezone. U prethodnoj su imali uspeha, ako se pod tim podrazumeva to što su se plasirali u plej-of i na kraju, osvajanjem petog mesta, izborili kvalifikacije za Ligu konferencija. Na kraju im to nije mnogo značilo, izbacila ih je poljska Legija u kvalifikacijama i to nakon pobede Ausrtije u Varšavi sa 2:1. U revanšu na Đenerali areni u Beču bilo je čak 5:3 za Legiju. Ljubičasti se nalaze na 10. mestu sa samo 5 bodova iz osam utakmica. Ispod njih su samo Tirol sa istim brojem poena i imenjak iz Luštenaua sa svega dva boda na kontu. Cilj je da se nekako domognu gornjeg dela tabele i opet igraju u plej-ofu, a trenutno šestoplasirani Altah ima šest bodova više.

Rapid

Gosti su bolji bečki tim u prethodnim sezonama, ali su i oni odavno u senci Salcburga, a sve više i Šturma i LASK-a. Prošle godine su osvojili 4. mesto, to im je donelo nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali se nisu plasirali u grupniu fazu, zaustavila ih je Fiorentina u poslednjoj rundi. Sada su se u potpunosti okrenuli obavezama na domaćem planu, ali rezultati nisu po očekivanjima. Rapid je na 7. mestu, pored dve pobede i isto toliko poraza, čak 4 puta su igrali nerešeno i otud samo 10 bodova na kontu. Kvalitet ovog tima garantuje igranje u plej-ofu, ali armija navijača tima sa Ernst Hapela želi mnogo više od toga. Izgleda da će morati da sačekaju još malo. Recimo još da je Rapid poslednji poraz doživeo od šampiona Salcburga početkom septembra, pre mesec dana.

Predlog

U prošloj sezoni su se igrala četiri derbija prestonice. Interesantno je da je Austrija bila mnogo uspešnija, pa su Ljubičasti dobili tri duela, a jednom je bilo 3:3. Sada je Austrija u slaboj formi, bez pobede su u poslednjih pet kola, a u tom intervalu su uzeli samo dva boda. Zato prednost dajemo Rapidu i predlažemo igru gost daje dva gola. Za T22+ kvota je 2.01 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.