Nedelja, 01/10 - Fudbal, Francuska, Liga 1
01/10Avr vs LilDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
29/09/2023 19:35
Domaći su prijatno iznenađenje na početku sezone, dok se za goste može reći suprotno. Meč u Avru igra se u nedelju od 15 časova.
Avr

Igrama na početku šampionata Avr je pokazao da mu je mesto u francuskoj eliti iz koje je izbivao skoro deceniju i po. Mnogo su se mučili u Ligi 2 da bi došli do prilike da ponovo budu deo najjačeg ranga u zemlji vicešampiona sveta u fudbalu. Izgleda da ne planiraju da se vraćaju među drugoligaše, makar po onome što prikazuju u prvoj petini prvenstva. naime, Avr je izgubio samo jednom do sada, i to od Bresta na svom terenu, dok su dobili dva meča i tri puta remizirali. I pored trenutno odličnog 7. mesta, za ovu ekipu je najvažnije da izbegne borbu za opstanak, a sve drugo biće pravi benefit. U prošlom kolu su pobedili Klermon sa 2:1, što im je bio četvrti uzastopni meč na kome nisu poraženi.

Lil

Buldozi su daleko od tima koji je pre dve godine uspeo da prekine dominaciju Pari Sen Žermena i osvoji titulu. Od tog tima malo je toga ostalo, a sigurno je da najviše nedostaje trener Kristof Galtije. Sada Lil predvodi Portugalac Paolo Fonseka, ali vlasnici nikako nisu zadovoljni trenutnim stanjem, pogotovo nakon prošlonedeljnog poraza od Remsa u Lilu. Sada su severnjaci na 11. mestu, imaju po dve pobede, poraza i remija, ali ih od vodećeg Bresta deli samo pet bodova. Liga je izjednačena, svako svakog može da dobije, a ni Parižani više nisu dominantni kao tokom većeg dela prethodne decenije. Lil igra u grupnoj fazi Lge konferencija, a u prvom kolu grupne faze najmlađeg takmičenja pobedili su Olimpiju iz Ljubljane sa 2:0. U četvrtak ih čeka gostovanje na Farskim Ostrvima gde igraju protiv Klaksvika.

Predlog

Dugo, baš dugo se nisu sastajali Lil i Avr. I zbog toga ovaj meč ima posebnu težinu. Tim iz Normandije ima manji rejting od Lila, ali sigurno da im domaći teren predstavlja određenu prednost u ovom meču. Po nama, šanse su podjednake, a verujemo da ćemo videti golove, barem po jedan u obe mreže. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.