Ponedeljak, 02/10 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
02/10Stjarnan vs Víkingur Reykjavík1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
01/10/2023 12:25
Prvenstvo na Islandu bliži se kraju i Vikingur je već obezbedio naslov šampiona. Oni gostuju u Gardabaeru gde se domaćin bori za Evropu. Meč se igra u ponedeljak u 21.15.
Stjarnan

Domaći tim ima priliku da izbori izlazak u Evropu narednog leta i na njima je da sačuvaju tri boda prednosti koliko imaju pre ovog kola ispred Hafnarfjordura. Posle ovog kola ostalo je još jedno, a tim iz Gardabaera gostovaće, kod sada već bivšeg prvaka, ekipe Breidablika. U dva prethodna kola Stjarnan je pobedio, prvo kod Hafnarfjordura, a onda i na svom terenu protiv KR Rejkjavika. Stjarnan igra fantastično na svom terenu, na poslednjih deset utakmica ostavrio je devet pobeda i samo jedan remi. U tom intervalu igrao je i jednu kup utakmicu.

Vikingur

Ekipa iz islandske prestonice uspela je da zadrži veliku prednost koju je stekla već na početku sezone. Onaj neverovatan niz pobeda na startu prvenstva pokazao se kao presudna činjenica za osvajanje titule, pored toga da nisu igrali u Evropi, što nije bio slučaj za najveće rivale, a posebno branioca titule Breidablik, koji je tokom celog leta igrao u kvalifikacijama, a na kraju se, kao prvi islandski tim, domogao i grupne faue LIge konferencija. Želeće i Rejkjavik da ponovi taj uspeh narednog leta, a treba reći da će to biti mnogo lakše izvodljivo ako ste prvaci, pošto imate i mogućnost nekog kiksa. Vikingur ima čak 11 bodova više od Valura, i to je nedostiđžno u dva preostala kola.

Predlog

Gosti su se malo opustili ali imaju pravo na to. Izgubili su od Breidablika, remizirali sa gradskim rivalom KR Rejkjavikom, a u poslednjem kolu su tesno trijumfovali protiv Hafnarfjordura. Na Islandu niko ne poklanja bodove, ali je motiv Stjarnana mnogo veći verujemo da će to presuditi. U prva dva duela ove sezone slavio je Vikingur identičnim rezultatom 2:0, a sada smatramo da je vreme za Stjarnan. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.