Ponedeljak, 02/10 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Premijer Liga
02/10Željezničar vs Široki BrijegDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
01/10/2023 23:35
U okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, uzdrmani Željezničar dočekaće Široki Brijeg. Meč je na programu u ponedeljak od 18 časova.
Željezničar

Posle odličnog starta sezone, za Željezničar je uslijedio pad forme. Četiri vezana poraza u Premijer ligi dovela su tim u sredinu tabele i donijela negativnu atmosferu. U medijima u BiH se čak govorilo i o smjeni mladog trenera Nermina Bašića. Pitanje je šta će biti nakon četvrtog vezanog poraza. Imao je Željo problema i sa izostancima igrača, ali bi se sada i to trebalo popraviti, osim napadača Krpića koji će zbog povrede još biti odsutan. Željezničar je u velikoj krizi rezultata i nalazi se na osmom mjestu. Već odavno Plavi ne znaju za pobjedu, a dodatni nemir unijelo je ispadanje iz Kupa BiH već u šesnaestini finala od tuzlanske Slobode prije tri dana.

Široki Brijeg

Široki Brijeg je sjajni pobjednički niz prekinuo protiv Borca u srijedu. Poraženi su na domaćem terenu 0:2, a meč protiv blijedog Željezničara će sigurno biti potpuno drugačiji. Ipak, nemaju vremena za tugu, već se okreću derbiju na Grbavici. Povratnik u ekipu Marijana Budimira za derbi na Grbavici bit će Marko Capan koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona. Široki je za sada osvojio 16 bodova i trenutno se sa utakmicom manje u odnosu na glavni rivale, nalaze na 3. mjestu na tabeli.

Prijedlog

Željezničar je u ogromnoj krizi, jednostavno ne smiju sebi dozvoliti da pokleknu i u narednom meču bez velikog otpora. Prema tome predlažemo vam igru GG po kvoti 1.85 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.