Četvrtak, 05/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
05/10Virtus Bologna vs Žalgiris Kaunas1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
03/10/2023 12:05
U prvom kolu nove sezone u Evroligi Virtus u Bolonji dočekuje Žalgiris. Meč se igra u četvrtak u 20.30.
Virtus

Dvostruki osvajač Evrolige kreće u svoju drugu uzastopnu sezonu u leitnom takmičenju sa donekle izmenjenim rosterom i novim trenerom. Posle puno peripetija oko ugovora, na kraju je Serđo Skariolo napustio klupu, a Bolonjezi su postavili Luku Bankija, pred kojim je zadatak da uradi ono što bivši selektor Španije nije uradio prošle godine, da se plasira u Top 8 fazu. Banki je lotos predvodio selekciju Letonije na MUndobaskeu i osvojio 5. mesto, a kasnije je proglašen za najboljeg trenera na takmičenju. Delimično je izmenjen i roster, na poziciji plejmejkera više nema Miloša Teodosića, zaštitnog znaka Virtusa u prethodnim sezonama, ali su otišli i Mam Žaite, Kajl Vims i Semi Odželej. Novi košarkaši Virtusa su Ognjen Dobrić dugogodišnja uzdanica Crvene zvezde, Brajan Danston, iskusni centar, Džejlen Smit iz Albe, ako i povratnk u Palakanestro, Ahile Polonara. Novajlija u Evroligi je i Devonte Kejkok, koji je prošle sezone igrao u Evroligi. Ostali su u timu Heket, Pajola, Belineli, Miki i Šengelija, pa će Bolonjezi ponvo imati odličan tim.

Žalgiris

Litvanci su već starosedeoci u Evroligi i mora se priznati da su prava konstanta. Prošle sezone Žalgiris je igrao u četvrtfinalu ali nije mogao preko Barselone na završni turnir, čiji je domaćin bio. Prava šteta jer bi Fajnal for u tom slučaju imao jednu potpuno drugačiju dimenziju, kada se gleda iz ugla navijača, a još da je prošao Partizan, onda ne bi samo navijači Olimpijakosa ordinirali po Kaunasu. Kazis Maksvitis je ostao na klupi, letos nije bio preterano uspešan i ispao je u četvrtfinalu od Srbije. U timu \'\'Zelene šume\'\' nije bilo mnogo promena. Stigli su Naz Mitru-Long i Brejdi Manker, a najbitnije je da se oporavio Kinan Evans, ali i da su ostali Uljanovas, Šmits, Lekavičijus, Kevarijus Hejs, Butkevičijus i Dimša. Ponovo će imati dosta domaćih igrača, što baš i nije slučaj u evropskoj košarci ove sezone. Igrali su na jakom turniru na Kipru, izgubili su tesno od Olimpijakosa, ali su obedili Crvenu zvezdu sa poenom razlike.

Predlog

Ovo je jedna od neizvesnijih utakmica prvog kola. Mada je Virtus bliži pobedi, ako ništa drugo zbog domaćeg parketa, čini se da bi Žalgiris mogao da iznenadi. Litvanci su ekipa koja ume da igra na rezultat, a povratak Kinana Evansa doneo im je važnog igrača za rešavanje napada u finišu i kada se lomi rezultat. Smatramo da bi ovde moglo da dođe do iznenađenja i predlažemo dvojku za koju je kvota u kladionici Meridianbet odlična i iznosi 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.