Četvrtak, 05/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
05/10AZ vs Legia Warszawa1X2tip: 1
1 / 10 Ulog
03/10/2023 12:28
Nakon blamaže i poraza u Mostaru, za tim iz Alkmara utakmica sa Legijom je prilika za vraćanje dostojanstva. Utakmica u Holandiji se igra u četvrtak u 21 čas.
AZ Alkmar

To što se desilo AZ-u na gostovanju kod Zrinjskog teško je objasniti. Posle prvih 45 minuta ekipa iz Alkmara je vodila sa 3:0, pa je čak Dik Advokat, kao gost u nekoj emisiji, na poluvremenu pitao šta traži Zrinjski u Evropi. Međutim, u nastavku je došlo do neverovatnog preokreta i debitant u grupnoj fazi nekog takmičenja stigao je do trijumfa 4:3. Dugo se pričalo o tom duelu, i to sigurno nije prijalo holandskoj ekipi, takva popularnost im nije bila porebna. Ništa jš nije izgubljeno, AZ i dalje ima dobru šansu da osvoji jedno od dva prva mesta i plasira se u nokaut fazu. Sada igraju sa poljskom Legijom, a četvrti član ove grupe je engleska Aston Vila. U Erediviziji AZ igra sasvim dobro, nalaze se na drugom mestu sa samo dva boda zaostatka za vodećim PSV-om. Prošlog vikenda AZ je pobedio Fortunu iz Sitarda sa ubedljivih 4:0.

Legija

Poljaci su u prvom kolu napravili jedno od većih iznenađenja pobedom nad Aston Vilom. Koliko je tim iz Birmingema ozbiljan, sa sjajnim trenerom, vidiom  u Premijer ligi, a u Varšavi su poraženi sa 3:2. Odavno Legija nije skinula neki tako veliki \'\'skalp\'\'. Navijači su bili željni igranja u Evropi, a pobeda nad klubom iz Birmingema izazvala je pravu euforiju. U domaćem prvenstvu Legija je trenutno na drugom mestu, a bili bi lideri da nisu prošlog vikenda poraženi od ekipe Jagjelonije. To je bio prvi neuspeh u prvenstvu, ali treba reći da je Legija nekoliko puta uspela da pobedi golovima u samom finišu utakmica, bukvalno u sudijskoj nadoknadi. Sada je njihov učinak 6 poeba, dva remija i jedan poraz, i imaju dva boda manje od vodećeg Šljonska, ali i utakmicu manje odigranu. Za poljski tim bi prolaz u nokaut fazu bio veliki uspeh, ne samo zbog igranja u Evropi i na proleće i finansijskog benifita, već i zbog poboljšanja ličnog koeficijenta, neophodnog za neke naredne sezone.

Predlog

Za goste bi ovo mogao da bude ključni meč. U slučaju dobrog rezultata u Alkmaru Legija bi odlično otvorila takmičenje i tako nadogradila pobedu nad Aston Vilom. Englezi su, pre početka takmičenja u ovoj grupi važili za prvog favorita, dok su AZ i Legija figurirali kao timovi koji će se boriti za drugo mesto, a Zrinjskom nisu davane nikakve šanse. Posle prvog kola sve se izokrenulo, jer su Zrinjski i Legija napravili male senzacije. AZ mora da pobedi na ovom meču, a kvota za jedinicu je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.