Subota, 07/10 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
07/10Ipsvič vs Preston Nort End1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/10/2023 11:21
U derbiju engleskog Čempionšipa drugoplasirani tim dočekuje trećeplasirani. Meč u Ipsviču igra se u subotu od 16 časova.
Ipsvič Taun

Mogla bi ovo da bude sezona koju navijači Troktor Bojsa čekaju više od dve decenije. Naime, Ipsvič je igrao u Premijer ligi dve vezane sezone početkom ovog veka, ali se onda strmoglavio u treću ligu, iz koje je, posle četiri godine, proletos uspeo da se vrati u drugu. Odmah na startu pokazali su zavidan kvalitet i posle 10 odigranih kola nalaze se na odličnom drugom mestu sa 23 boda, smo dva manje od vodećeg Lestara, bivšeg šampiona Engleske. \'\'Plavci\'\' iz Ipsviča su pobedili već osam puta, dok su po jednom izgubili i igrali nerešeno. Jedini poraz doživeli su od Lidsa, u sjajnom meču na svom terenu, koji je završen rezultatom 4:3 za Jorkširce. Sada su u seriji od šest mečeva bez neuspeha, uz samo jedan remi sa Hadersfildom na strani. U vantrednom kolu u utorak Ipsvič je lako izašao na kraj sa Halom na svom Portman Roudu i pobedio sa 3:0.

Preston Nort End

Za goste se dobar period izgleda završio. Preston je neočekivano igrao odlično na početku sezone, ali je u prethodna tri kola uzeo samo bod. U dve poslednje utakmice, u prošloj sedmici, primili su sedam, a nisu dali nijedan gol. Od Vest Broma su u subotu poraženi na svom terenu 4:0, dok su u sredu izgubili na King Paueru od Lestara sa 3:0. Lilivajtsi, kako glasi nadimak ovog kluba, nisu ušli u prvenstvo sa nekim velikim ambicijama. One su sezale najviše do plasmana u doigravanje, a verujemo da se ništa u toj nameri nije promenilo ni u vreme kada su pobeđivali sve rivale. Preston je imao šest vezanih pobeda od 2. do 7. kola u Čempionšipu, a to se baš dugo nije desilo. Sada ih je malo zatekao težak raspored i veliko je pitanje mogu li nešto da urade u Ipsviću. posebno jer su izkazali mnogo slabosti u dva prethodna meča u prvenstvu.

Predlog

Ipsvič gura dobro, ali ponavljamo da se radi o najzahtevnijem fudbalskom takmičenju u Evropi. Igra se ogroman broj utakmica i retko koji tim uspe da sačuva formu dugo. Ipak, ovde je domaćin, bar u ovom momentu, veliki favorit, pa očekujemo njegovu pobedu za koju se u kladionici CircusBet dobija kvota 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.