Ponedeljak, 09/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
09/10Studentski centar vs Zadar1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/10/2023 00:08
U 2. kolu ABA lige podgorički \'\'studenti\'\' dočekuju Zadar. Meć se igra u ponedeljak u 18 časova.
Studentski centar

Podgoričani su bili hit pripremnog perioda, najviše zbog činjenice da su osvojili ABA Super kup, i to tako što su u finalu bili bolji od Partizana, aktuelnog prvaka regionalnog takmičenja. Nisu samo dobili crno-bele na tom turniru, već su u četvrtfinalu savladali FMP a u polufinalu gradskog rivala i \'\'starijeg brata\'\', ekipu Budućnosti. Uspešni su bili i u 1. kolu nove sezone ABA lige. Gostovali su u Splitu gde su domaći tim pobedili sa 76:72. Najveći doprinos tom trijumfu dali su drobnjak sa 15, Doukins sa 13 i Drežnjak sa 10 poena. Istakao se i krilni centar Kenan Kamenjaš sa 6 poena ali i 9 uhvaćenih lopti pod oba koša. Inače letos je bilo prometno u ovom klubu, u timu Andreja Žakelja našlo se mnogo novih igrača, ali ih je dosta i otišlo. Stigli su Borna Kapusta iz Cibone, Igor Drobnjak, Kenan Kamenjaš, kao i Obri Dounkins, a od odlazaka pomenimo sjajnog Flečera Megija i Zvonimira Ivišića.

Zadar

Zadranima je ovo drugo  ostovanje u glavnom gradu Crne Gore u samo osam dana. Prošle sedmice su vrlo ubedljivo poraženi od Budućnosti, bilo je čak 30 razlike za domaći tim, i pitanje je koliko mogu bolje protiv ništa manje snažnog Studentsog centra. Dalmatinci se već godinama bore za opstanak u ABA ligi, i na kraju uvek uspevaju u toj nameri, s tim da obično skinu poneki veliki skapl. Prošle sezone su pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu, što nije polazilo za rukom mnogim timovima iz Evrolige. Malo je nedostajalo da pobede i Partizan u svojoj dvorani, ali ih je u tome sprečila trojka Džejmsa Nanelija. Trener Danijel Jusup bio je razočaran posle poraza u Morači prošle sedmice, pogotovo jer su od Budućnosti izgubili u četvrtfinalu ABA Super kupa, na istom mestu, samo sa mnogo manjom razlikom. Nije bilo mnogo prometno u Zadru tokom pauze u prvenstvu, došli su samo Lovro Mazalin i Patrik Jambrović, a najvažniji su ostanci Luke Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca koji su produžili ugovore.

Predlog

Sudeći po formi Zadra na početku sezone, teško je da se mogu nečemu nadati u Podgorici i ovog puta. SC Derbi je prošle sezone umalo izbacio Partizan u četvrtfinalu plej-of, bukvalno je falio jedan šut da trijumfuju sa 2:0 u seriji, ali su stekli veliko iskustvo. Protiv Zadra su favoriti i predlažemo njihovu pobedu sa koeficijentom koji u kladionici CircusBet iznosi 1.28.

Zadar

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.