Ponedeljak, 09/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
09/10Cibona Zagreb vs KK FMPUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 166.50
7 / 10 Ulog
09/10/2023 00:30
Obe ekipe dođivele su poraze u prvom kolu i sada žele da se iskupe za loš start. Meč u dvorani \'\'Dražen Petrović\'\' igra se u ponedeljak u 20 časova.
Cibona

Verovatno u Zagrebu manje razmišljaju o utakmici, a više o tome kako da pronađu novac i nekako nastave takmičenje. Za bivšeg prvaka Evrope ovo su najteži dani od osnivanja, žiro-račun je odavno blokiran, plate se ne isplaćuju i uvek je pitanje sa koliko igrača će Cibona istrčati na teren, dok bude istrčavala. Nekako su se skupili za Čačak i odigrali utakmicu koju su izgubili sa \'\'samo\'\' 7 poena razlike. Aleksandar Aranitovič je ubacio 21 poen, a dvocifreni su bili Mustapić i Bošnjak. U timu više nema Borne Kapuste, Lovra Mazalina, Filipa Bundovića, Krešimira Ljubičića i Svena Smajlagića. Novi članovi su Jakov Mustapić, Aleks Stajn, Matej Bošnjak i Tomislav Buljan. Najvažnije je da je ostao najbolji pojedinac, uz Kapustu, prošle sezone, Aleksandar Aranitović.

FMP

Panteri su poraženi posle velike borbe i produžetka od Krke na svom parketu u Železniku, u prvom kolu. Bio je to meč za koji se očekivalo da ga FMP dobije, ali su Slovenci bili bolji tokom cele utakmice i mogli su da trijumfuju i ranije. Nije se FMP istakao ni na ABA Super kupu, izgubili su od Studentskog centra i Zadra, da bi poslednje mesto izbegli pobedom nad Cedevita Olimpijom nakon produžetka. Dosta je novih košarkaša u Železniku, pomenimo Lamonte Tarnera, Bojana Subotića, Džordana Vokera, Luku Ašćerića, Pavla Mišića, ali je najveće pojačanje Nejt Votson. Otišlo je čak pet stranaca iz prethodne sezone koju je FMP završio na 5. mestu. U Železniku više nisu Izundu, Mening, Mur, Bič i Dženkins. Treneru Stefanoviću preostaje da ponovo napravi skladan tim za plej-of.

Predlog

Gosti su kompletniji tim i dolaze u Zagreb po pobedu. Za Cibonu bi jako važno bilo da upišu trijumf, tada bi verovatno i interesovanje za ovaj klub poraslo u Zagrebu, inače ne Vukovima ne piše dobro. Očekujemo nešto tvrđu utakmicu i predlažemo manje poena od ponuđene granice. Ona je u kladionici Meridianbet na 166,5 poena ukupno, a za (-) kvota je 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.