Utorak, 10/10 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
10/10Notts County vs Derbi KauntiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
09/10/2023 00:48
U nedostatku ozbiljnijih takmičenja, posvećujemo se negleskom EFL Trofeju. Meč u Notingemu igra se u utorak od 20 časova.
Nots Kaunti

Najstariji profesionalni klub na svetu imao je teške dane kada je ispao iz Lige 2 i jedno vreme proveo u Nacionalnoj ligi. Prošletos su se vratili u četvrti rang, a sudeći po igrama u prvoj trećini šampionata, ne nameravaju dugo da se zadrže ni ovde. Trenutno su vodeći tim Lige 1, ali je odigrano tek 12 kola da bismo mogli da sudimo o njihovim šansama da uđu u viđi rang i narednog proleća. U subotu su uzeli bod na gostovanju kod Beroua, a meč EFL Trofeja biće prilika da trener Luk Vilijams ukaže šansu i igračima koji nisu igrali previše u prvenstvu. U prvom kolu ovog takmičenja Nots Kaunti je poražen od mladog tima Vulverhemptona na svom terenu. Sada opet igraju u Notingemu i novi poraz značio bi da su im šanse za prolazak u nokaut fazu male.

Derbi Kaunti

Ovnovi su u Ligi 1, jednom rangu više nego njihov rival, ali to igurno ne raduje navijače ovog nekada slavnog kluba i stalnog učesnika elite. Za Derbi su ta srećna vremena daleko iza, a sada im je prvi cilj da se nekako vrate u Čempionšip iz koga su ispali zbog velikih finansijskih problema i oduzimanja velikog broja bodova. Prvo moraju da se stabilizuju na svim poljima, pa tek onda da krenu putem povratka na veliku scenu. Ove sezone igraju solidno, mada su je loše otvorili. Sada su na 8. mestu sa 18 bodova, deset manje od vodećeg Portsmuta, ali i jednom utakmicom manje odigranom. Ni oni neće nastupiti u najjačem sastavu, to je sgurno, a u prvom kolu EFL Trofeja savladali su ekipu Linkolna u Derbiju sa 2:0.

Predlog

U ovom veku se nisu sastajali Derbi i Nots Kaunti u zvaničnim mečevima. poslednji put su u istom rangu bili sredinom devedesetih u Čempionšipu, i tada su obe utakmice završene bez golova. Sada je vreme da ih bude, pa predlažemo igru 4+ sa kvotom koja u kladionici meridianbet iznosi 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.