Utorak, 10/10 - Fudbal, Republika Irska, First Division
10/10Galway vs Waterford UnitedDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
09/10/2023 12:45
U zaostalom meču irske druge lige sastaju se dve prvoplasirane ekipe. Vodeći Galvej dočekuje Voterford u utorak od 20.45.
Galvej

Domaćin je odigrao fantatičnu sezonu i odavno je obezbedio ulazak u elitni rang Republike Irske. Dva kola pre kraja regularnog dela šampionata druge lige imaju čak 20 bodova više od drugoplasiranog Voterforda i priliku da tu prednost uvećaju za još tri boda u direktnom duelu na svom terenu. Posle 33 odigrane utakmice Galvej je sakupio samo dva poraza, a oba puta je od njih bolji bio tim Longforda. Niko od preostalih timova koji se takmiče u ovom rangu nije uspeo da ih pobedi, pa tako ni Voterford, jedini, donekle, pravi konkurent.Čini se da je njihov meč sezone odigran pre tri dana u polufinalu kupa kada su na svom terenu poraženi od Bohemijansa iz Dablina sa 1:0 i tako ispustili priliku da se nađu u finalu najmasovnijeg takmičenja i to kao drugoligaši. Verujemo da će u preostala tri meča otaljavati posao i možda igrati i sa fudbalerima koji nisu bili nosioci tokom sezone.

Voterford

Gosti će završiti na drugom mestu i moraće da preko plej-of pokušaju da se domognu Premijer lige Republike Irske. Voterford Junajted je u nešto lošijoj formi u poslednje vreme, na šest prethodnih utakmica su po dva puta pobedili, izgubili i remizirali, ali imaju 8 bodova više od trećeplasiranog tima i drugo mesto im ne može izmaći. Ipak, baraž je jako neizvestan, moraju biti najuspešniji u okršajima sa još tri tima iz druge lige, a onda da budu bolji i od devetopšlasirane ekipe iz Premijer lige. Nisu izgubili na poslednjih šest utakmica u gostima u ligi, ali je razlika u kvalitetu timova u ovom rangu dosta velika, pa tako poslednjeplasirani Keri ima samo 8 bodova, čak 77 manje od lidera Galveja.

Predlog

Ovo je četvrti međusobni meč između ova dva tima. Galvej je dobio prva dbva, dok je treći, na terenu Voterforda, okončan rezultatom 2:2. Nema razloga da se igra zatvoreno, meč nema rezultatsku važnost, osim činjenice da domaći navijači mogu da proslave ulazak u Premijer ligu. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.