Četvrtak, 12/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
12/10Anadolu Efes vs Real Madrid1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
10/10/2023 18:26
Dva poslednja šampiona Evrope sastaju se u 2 kolu nove sezone u Istanbulu. Meč u Sinan Erdem Domu na programu je u četvrtak od 19.30.
Anadolu Efes

Posle tri godine dominacije i dve uzastopne titule u Evroligi, Pivari nisu uspeli u prošloj sezoni da se plasiraju ni u plej-of. Logično je da je timu Efesa bio neophodan reset, a on je krenuo odlaskom trofejnog stručnjaka Ergina Atamana u Panatinaikos. Otišao je i startni plejmejker Vasilije Micić u NBA, tvorac svih Efesovih uspeha, a klub je napustio i dvojac iskusnih igrača, Singlton i Danston. Najveće pojačanje trebalo bi da bude angažovanje Darijusa Tompsona koji je imao sjajnu sezonu u Baskoniji. Novi trener je Emre Čan, stručnjak koji je vodio Turk Telekom, a on je sa sobom poveo i MVP-a turske lige Tajrika Džonsa. U prvom kolu je Efes loše odigrao u Blaugrani i izgubio od Barselone sa čak 17 poena razlike. U tom duelu u timu Pivara istakao je Šejn Larkin sa 16 poena, dok su dvocifreni sa po 10 bili još samo pomenuti Džons i Elajdža Brajant. POsle poraza u Kataloniji Efes je u domaćem prvenstvu bio bolji od Bodruma na strani, uz sjajnu partiju Rodriga Bobue koji je postigao 21 poen.

Real Madrid

Kraljevski klub nije mnogo menjao tokom leta, ali i zašto bi kada se prošle sezone, mimo svih očekivanja, popeo na krov Evrope. Najvažnija promena odnosi se na poziciju organizatora igre. Otišao je Najdžel-Vilijams Gos a vratio se Fakundo Kampaco. Argentinac je iz Reala otišao u NBA, odatle je otišao u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo šest meseci, a evo ga ponovo na mestu uspeha. Najvažnije je da su Madriđani zadržali Valtera Tavaresa, Musu, Hezonju i Deka, ali i trojicu \'\'staraca\'\', Rodrigeza, Fernandeza i Ljulja. U prvom kolu trener Ćus Mateo nije mogao da računa na dvojicu veoma bitnih igrača. Gostovali su u Vitoriji bet Tavaresa i Deka, ali su ipak pobedili, mada je Hauard ima šut za trijumf Baskonije. Ne zna se još da li će dvojac biti na raspolaganju u Istanbulu, ali sumnjamo jer nisu igrali ni protiv Đirone u ponedeljak. U Vitoriji je Jabusele bio najefikasniji sa 18 poena, dok je u pobedi nad čak petorica košarkaša bila dvocifrena, a najviše je ubacio Džana Musa 14 koševa.

Predlog

Samim tim što se sastaju timovi koji su osvojili tri od poslednje četiri Evrolige, a verovatno bi i tu četvrtu titulu da se takmičenje završilo 2020. godine kada je Efes bio dominantan, ovaj meč čini derbijem. Po formi Real je u prednosti, ali ako dođe bez Tavaresa i Deka, neće mu biti lako. Zato nam se čini da je Efes bliži trijumfu i da će pobedom otvoriti sezonu na svom parketu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.