Petak, 13/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
13/10AS Monaco vs Virtus BolognaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 163.50
9 / 10 Ulog
11/10/2023 13:14
Posle poraza na premijernim mečevima u novoj sezoni, Monako i Virtus traže iskupljenje. Duel u Kneževini igra se u petak u 19 časova.
Monako

Saša Obradović ima, čini nam se, još jači roster na raspolaganju, pa je logično očekivati da se Monako ponovo nađe na završnom turniru. Narvno, do tog cilja je mnogo posla, aoni nisu najbolje otvorili sezonu. Poražen je tim iz Kneževine na gostovanju u Valensiji, kod tima koji mnogi vide u donjem delu tabele. Bio je to, začuđujuće, meč sa malo poena, završen je rezultatom 70:65, a kod Monaka dvocifreni su bili samo Majk Džejms sa 21 poenom i Eli Okobo sa 17. Nije Monako bio mnogo efikasniji ni u Šoleu, u meču domaćeg prvenstva, ali je upisao šestu uzastopnu pobedu. Igrali su Kneževi u Valensiji bez svog najvećeg letošnjeg pojačanja Kembe Vokera, ali i bez odličnog Džordana Lojda, koji još neko vreme neće na parket. Od pojačanja tu su još Korneli iz Reala, Mam Žaite i francuski reprezentativac Teri Tarpi.

Virtus

Ekipa iz Bolonje je već upisala jedan, može se nazvati kiks. Poraženi su na startu od Žalgirisa na svom parketu, pa se postavlja pitanje može li Virtus ove sezone do doigravanja, makar i do Plej-ina, u koji će timovi od 8. do 10 mesta. Za odgovor na to pitanje moraćemo još da sačekamo, a do tada na ekipi koju od ove sezone predvodi Luka Banki, čovek koji je proglašen za najboljeg trenera na nedavnom Mundobaskeu, na kom je predvodio selekciju Letonije. Serđo Skariolo je bio višen za trenera Reala, ali je Ćus Mateo ostao, a Skariolo prešao na tržište rada. Virtus je ostao bez Miloša Teodosića, Kajla Vimsa, Mama Žaitea i semija Odželeja. Stigla su i pojačanja, iz Crvene zvezde došao je Ognjen Dobrić, zatim iskusni Brajan Danston i Džejlen Braun, dok je Ahile Polonara imao velikih zdravstvenih problema i već je operisan, pa je veliko pitanje kada će na teren.  Dosta se očekuje i od bivšeg NBA centra Devonte Kekoka, koji je prošlu sezonu proveo u CSKA iz Moskve. Najefikasniji u porazu od Žalgirisa bili su Džordan Miki i Tornike Šengelija, a sasvim solidan bio je i Dobrić sa 12 koševa.

Predlog

Monako je veliki favorit u ovom meču, što potvrđije i vrlo nizak koeficijent na pobedu Kneževa. S obzirom da su oba tima dosta neefikasna na početku, možda je dobra odluka odigrati na minus poene ukupno. Granica je na 163,5 a za (-) kvota je 1.83 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.