Subota, 14/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
14/10KK Igokea vs Studentski centarUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 160.50
9 / 10 Ulog
12/10/2023 18:28
Duel u Laktašima mogao bi da donese veliku borbu i dobru košarku. Igokea dočekuje Podgoričane u subotu od 17 časova.
Igokea

Klub iz Laktaša nastavio je saradnju sa trenerom Vladimirom Jovanoviće i pored činjenice da je Igokea podbacila u prošloj sezoni. Naravno, nije to bio propust mladog stručnjaka, pošto je veći deo sezone Igokeu predvodio dugogodišnji trener Dragan Bajić. U prva dva kola Igokea je prvo izgubila od Zvezde na svom parketu, a onda je slavila na gostovanju u Splitu. Mođže se reći da je to očekivan učinak na startu sezone. Tim je dosta iskusan, predvode ga dvojica bivših Partizanovih igrača, Dragan Milosavljević i Nemanja Gordić, a ovog leta su u Laktaše stigli Stefan Mudi, Edin Atić, Zoran Nikolić, Marko Jeremić, Džeki Karmajkl. Uz one koji su ostali, trebalo bi da to bude tim koji će igrati u plej-ofu, što im je izmaklo prošle sezone, a glavni krivac za to bila je baš ekipa SC Derbija, koja je bila bolje plasirana zbog boljeg međusobnog učinka. U Splitu je najefikasniji bio novajlija Mudi sa 19 poena, a dvocifreni su još bili Atić, Jeremić i Tanasković.

Studentski Centar

Pogoričani su sjajno otovrili sezonu, baš na način na koji su završili i prethodnu. Naime, njima je jedan šut nedostajao da još u četvrtfialu izbace Partizan, kasnije šampiona regionalnog takmičenja. Na kraju ih je u drugom meču, kada su vodili sa 1:0 u pobedama, srušila trojka Džejmsa Nanelija. Sjajni trener Andrej Žakelj je ostao na kluši, pa se od \'\'studenata\'\' može očekivati barem isti rezultat kao i prošle sezone, a to je plasman u plej-of. Oni su već nadmašili očekivanja osvajanjem Super kupa ABA lige, kada su u polufinalu i finalu bili bolji od Budućnosti i Partizana. Odlično su počeli i prvenstvo, dva kola i dve pobede za SC derbi. Prvi trijumf ostvarili su na gostovanju u Splitu, a onda su na svom parketu u Morači pobedili i drugi dalmatinski tim, Zadar. Tim je pojačan Doukinsom, Kapustom, Kamenjašem i Drobnjakom, dok su otišli, od značajnijih igrača, Flečer Megi, Zvonimir Ivišić i Loren Džekson. U prvom kolu najviše su pokazali Drobnjak, Doukins i Drežnjak, dok su protiv Zadra najbolji bili Vuceljić, Kamenjaš i Kapusta.

Predlog

Verujemo da će ovaj duel biti najzanimljivi i najneizvesniji u ovom kolu. Po nama, radi se o dve ekipe sličnog kvaliteta i pitanje na koju će stranu pobeda otići. Domaći teren može, ali i ne ora da prsudi, pa se zato odlučujemo za poene. Smatramo da će ih biti mnaje ukupno od ponuđenje granice, a ona je na 160,5 poena. Za (-) poene ukupno kvota je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.