Subota, 14/10 - Fudbal, Engleska, Liga 1
14/10Blekpul vs StevenageDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
12/10/2023 18:54
Zbog reprezentativne pauze ne igra se u dva najjača engleska ranga, a ni treći neće imati kompletno kolo. Igraće se u Blekpulu, u standardnom terminu od 16 časova.
Blekpul

Domaćin je pre jednu deceniju igrao u najjačem rangu engleskog fudbala, što mu je bilo jedino učešće u eliti od kada je formirana Premijer liga. Nisu se mnogo zadržali, samo jednu sezonu, a brzo su kasnije ispali i iz Čempionšipa. Evo ih u Ligi 1, gde se muče da se nekako vrate u drugu ligu. Blekpul je grad na severozapadu Ostrva na morskoj obali, a njihov arhineprijatelj je tim PRestona, koji je i dalje u Čempionšipu. Narandžasti iz Blekpula su ove sezone dosta promenjivo započeli prvenstvo, pa posle 11 odigranih utakmica imaju 16 osvojenih bodova. Bolji deo tima im je odbrana, pošto su i dali i primili po 12 golova, jedva jedan po meču. U prošlom kolu su ispustili prednost od dva gol protiv Čarltona u Londonu, pa je domaćin sa dva brza gola u finišu došao do boda. Bio je to drugi vezani meč bez pobede, s obzirom da su pre Čarltona igrali sa Derbi Kauntijem na svom Blumfild roudu, a Ovnovi su pobedili sa 3:1. U utorak su igrali meč EFL Trofeja u kome su mladi tim Liverpula pobedili sa 5:2.

Stivenejdž

Gosti su teškom mukom u prošlom kolu pobedili Vigan Atlwetik i stigli do tri boda koja su ih ostavila u vrhu tabele. Stivenejdž je proletos ušao u Ligu 1, osvojio je drugo mesto u Ligi 2 iza Lejton Orijenta, i odmah je pokazao da ga zanima dalji prodor ka eliti engleskog fudbala. Za sada sve ide po planu, Boro je na 5. mestu sa 21 bodom iz 12 odigranih utakmica, a imaju isti broj poena kao i Piterboro koji je četvrti. Teško je očekivati da se Stivenejdž nađe među dve ekpe koje će direktno u Čempionšip, ali neće biti iznenađenje ako se plasiranu od 3. do 6. mesta, pa na kraju pokušaju da u viši rang uđu preko plej-ofa. Igraju odlično na strani, ove sezone su gostovali šest puta, a pobedili su čak na četiri gostujuća meča. Doneli su po tri boda sa gostovanja kod Nortemptona, Lejtona, Kembridža i Čeltenama. Na prethodnom gostovanju su izgubili u Boltonu od Vonderersa, a nisu bili uspešni ni u EFL kupu u utorak pošto su na svom terenu izgubili od Vajkomba sa 1:0.

Predlog

Radi se o dva tima sličnog kvaliteta i sa gotovo identičnim ambicijama, a one su plasman u plej-of u LIgi 1 i napad na Čempionšip. Domaćin je znatno iskusniji, radi se o bivšem prvoligašu, ali je Stivenejdž opasan gost. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.