Nedelja, 15/10 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
15/10Gruzija vs KiparPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
14/10/2023 11:35
Dve selekcije koje su izguble šanse da se nađu na EURU sastaju se u Tbilisiju. Meč je na programu u nedelju od 15 časova.
Gruzija

Moramo da priznamo da smo više očekivali od Gruzijaca i Kviče Kvarackelije u ovim kvalifikacijama. Početak ciklusa nije bio loš, remiziralo se sa Norveškom i pobedilo na Kipru, a jedino im na ruku nije išlo to što su Škoti blistali u ovoj grupi, u kojoj je bila i Španija. U naredne tri utakmice Gruzija je upisala isto toliko poraza. U Glazgvu sa 2:0, a onda su na svom terenu doživeli pravi debakl protiv Španije. Furija je pokorila Tbilisi i slavila sa čak 7:1, i tom trenutku bilo je jasno da je Gruzija još daleko od odlaska na neko veliko takmičenje. U poslednjem meču koji su odigrali u kvalifikacijama Gruzijci su poraženi i u Norveškom. Pre tri dana su bili slobodni, termin su iskoristili da odigraju kontrolni meč a rival im je bila selekcija Tajlanda. Pobedila je Gruzija sa čak 8:0, i nismo proveravali, ali nam se čini da im je to najubedljiviji trijumf u istoriji.

Kipar

Ostrvska selekcija je još uvek bez osvojenog boda u ovoj grupi i sasvim je jasno da su Kiprani, u ovom trenutku, jedna od najslabijih evropskih selekcija. Na drugoj starni klubovi iz ove zemlje igraju dobro u evropskim kupovima, često su u grupnoj fazi i raste im koeficijent. Problem je, najverovatnije, u velikom broju stranaca u ligi, pa se domaći fudbaleri teško probijaju, a od ranije je poznato da ih ima vrlo malo, ili ih uopšte nema u jakim evropskim timovima, tačnije u pečalbi. Pored toga što su izgubili svih šest utakmica u kvalifikacijama, Kiprani su uspeli da psotignu samo dva gola, jedan u porazu od Gruzije na Kipru, a drugi u Norveškoj. Za to vreme primili su čak 21 gol. U septembarskom ciklusu Kipar je na utakmicama u Španiji i sa Š primio čak devet golova, a pre tri dana Norveška im je dala četiri na Kipru. Posle gostovanja na Kipru ostaje im samo još jedan meč u kvalifikacijama, u novembru će igrati u Španiji.

Predlog

Mlada selekcija Gruzije bila je hit prethodnog Evropskog prvenstva za reprezentacije do 21 godine, čiji je jedan od domaćina bila Gruzija. Dakle, možda ovu selekciju čeka lepa budućnost, na koju će morati još da popričekaju. Protiv Kipra su favoriti i verujemo u još jednu pobedu ove nekadašnje sovjetske republike. Naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.83 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.