Nedelja, 15/10 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
15/10Ulm vs Dinamo DrezdenDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
14/10/2023 11:56
U 11. kolu nemačke treće lige igra se derbi u kome se sastaju dve prvoplasirane ekipe pred ovo kolo. Ulm dočekuje Dinamo iz Drezdena u nedelju od 13.30.
Ulm

Sigurno je da je ovaj tim najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone u trećoj ligi Nemačke. Ulm je proletos iz regionalne lige ušao u treći rang, a kako sada stvari stoje, neće biti iznenađenje ako ponovi uspeh Elverzberga koji je prošle sezone odmah po ulasku u treću ligu izborio i plasman u Cvajtu. Nadaju se u Ulmu da mogu da zadrže odličnu formu iz prve trećine šampionata. Oni su u 10 utakmica osvojili 20 bodova. Imaju 6 pobeda i po dva remija i poraza. U prethodnom kolu Ulm je slavio kod bivšeg drugoligaša Zandhauzena sa 2:1, što mu je bio drugi vezani trijumf pošto je pobedio i Minhen 1860 pre toga. U poslednjih šest kola Ulm ima pet pobeda i samo jedan poraz, doduše vrlo ubedljiv. Izgubili su u Ingolštatu sa čak 4:0, ali je bolje jednom izgubiti sa 4:0 nego četiri puta po 1:0.

Dinamo Drezden

Sve je u gradu na granici Nemačke sa Češkom podređeno plasmanu u Cvajtu. Za tim koji je bio velikan evropskog fudbala u vreme dok je postojala Istočna Nemačka sadašnje stanje je neizdrživo. Dinamo ima ogromnu armiju navijača, oni su i dalje z svoje ljubimce, ali umeju da budu izuzetno naslini, pogotovo kada njihovom timu ne ide. Sada je sve kako treba, Dinamo je na vrhu tabele, ali je do povratka u Cvajtu još jako daleko. Iz deset utakmica tim iz Drezdena je stigao do 22 osvojena boda. Ako đele da zadrže lidersku poziciju ne smeju da izgube u Ulmu, a u poslednje vreme ne ide im najbolje kada gostuju. Posle poraza od Esena nisu uspeli da pobede ni u Minhenu protiv tamošnjih Lavova. Protiv Minhena 1860 odigrali su bez golova.

Predlog

Ovo je prvi zvanični duel Ulma i Dinama u istoriji. To je logično jer je Ulm tek proletos ušao u treću ligu, a Dinamo nikad nije bio niže od ovog ranga. Biće jako zanimljivo, pobedik je krajnje neizvestan, a nama se čini da će u ovom duelu presuditi motiv, koji bi trebalo da je na strani domaćina. Ulm može do prvog mesta na tabeli, i to je svakako dovoljan motiv. Naš predlog je dupla pansa na domaćina, a za 1x koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.