Ponedeljak, 16/10 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
16/10KK FMP vs BC Mega BemaxUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 172.50
8 / 10 Ulog
15/10/2023 14:07
Dule dva mlada beogradska ligaša uvek je u senci okršaja Zvezde i partizana, ali ima svoju draž. Meč u Železniku igra se u ponedeljak od 20 časova.
FMP

Tim iz Železnika nada se da može ponoviti prošlosezonski rezultat u ABA ligi. Oni su završili regualrni deo takmičenja na 5. mesto, u četvrtfinalu igrali sa Cedevita Olimpijom, ali su ostvarili samo jedan trijumf i ispali iz plej-ofa. U novoj sezoni nisu bili uspešni na ABA Super kupu, izgubili su dve utakmice na startu, a pobedili tek u bici za sedmo mesto, baš Ljubljančane. Novo prvenstvo otvorili su porazom od Krke u svojoj dvorani u Železniku, polse produžetka, a onda su pobedili Cibonu u Zagrebu. Što se pojačanja tiče dosta se očekivalo od Lamonte Tarnera, ali je on odigrao sam meč protiv Krke i već napustio FMP. Tu su još Džordan Voker, Igo Beson, Bojan Subotić, Nejt Votson, Luka Ašćerić. Najviše je pokazao Francuz Igo Beson, bivši košarkaš Asvela. On je protiv Krke ubacio 23 a protiv Cibone 22 poena. Kasno je stigao među Pantere i tek treba očekivati njegove dobre partije. Dobar je bio i krilni centar Aleksa Stepanovi, pogotovo u Zagrebu.

Mega Basket

Najmlađi beogradski klub je sezonu otvorio sa dva poraza u regionalnom takmičenju, alako je moglo da se dogodi da imaju dve pobede. Iskustvo je presudilo da porazima završe duele sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani i Borcem na domaćem parketu. Prvi meč izgubili su sa dva poena a drugi sa jednim razlike. Ubedljivo najbolji pojedinac mege bio je mladi plejmejker Nikola Topić, košarkaš koji je pozajmljen od Crvene zvezde, a inače je sin bivšeg reprezentativca Milenka Topića. Tu je još dosta mladih košarkaša, ali to nije ništa čudno za tim Mege koji služi za napredovanje košarkaša koje zastupa Miško Ražnatović, i za koji rezultati nisu primarni. U međuvremenu se vratio iskusni centar Nikola Janković, pa će Mega Basket biti jača u nastavku sezone. Pored Topića odlične igre pokazali su, već iskusni, Miljenović i Đurišić, i oni će, pored Hrvata Jelavića i Slovenca Maloveca, biti oslonac tima.

Predlog

Prošle sezone FMP je oba puta pobedio Megu, a i sada ima, ako ništa drugo, iskusniji tim. Biće pravo uživanje još jednom gledati mladog Topića, ali i ostale mlade košarkše iz oba tima. Oba tima daju veliki broj poena, uvek preko 80, pa verujemo da će i u ovom meču doći igra (+) poeni ukupno. Za UP+ kvota je 1.89 a granica je na čak 172,5 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.