Utorak, 17/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/10Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Bayern München1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
16/10/2023 11:39
Posle dva kola u novoj sezoni Evrolige oba tima imaju po pobedu i poraz. Utakmica u Vitoriji igra se u utorak u 20.30.
Baskonija

Baskijski klub je sezonu otvorio porazom od Real Madrida, mada je imaš šut za pobedu, koji je promašio najbolji strelac iz prethodne sezone Markus Hauard. Uspela je Baskonija da se podigne i pobedi u Berlinu ekipu Albe. Malo je nedostajalo da i u tom meču uđu u dramatičan finiš i da već viđenu pobedu ispuste. U Berlinu je najefikasniji bio letošnje pojačanje Kodi Miler-Mekintajer, što jeste malo iznenađenje jer se bivši plejmejker Partizana nije ni upisoa u strelce u duelu sa Realom. Dvocifren protiv Albe bio je još jedan novajlija, Nigerijac Čima Moneke konstantan je od starta sezone i sva je prilika da će biti jedno od veoma prijatnih iznenašnje u ovoj sezoni. Litvanac Sedekerskis imao je dabl-dabl sa 11 poena i čak 13 koševa. Hala u Vitoriji mogla bi da bude velika prednost za Baskoniju u ovakvim mečevima, kakav je ovaj sa Bajernom.

Bajern

Bavarci su očekivano pobedili Albu na startu Evrolige a isto tako su očekivano izgubili u drugom kolu u OAKA areni u Atini od Panatinaikosa. Najveća promena u minhenskom timu u odnosu na prethodnu sezonu dogodila se na klupi. Umesto Andree Trinkijerija novi trener Bajerna je iskusni Pablo Laso, čovek koji je sa Realom osvajao i naslov prvaka Evrope. Radi se o sjajnom stručnjaku i videćemo koliko će mu trebati vremena da od Bajerna napravi Top 8 tim, što je Trinkijeru već pošlo za rukom. Istakle su se novajlije i u Bajernu, Argentinac Lenadro Bolmaro je ubacio 19 koševa Panatinaikosu, dok je protiv Albe zastao na 10 poena. Drugi novajlija, Silvain Francisko, protiv Albe je bio najbolji sa 17 koševa, a nešto skromniji u Atini sa 8. Moramo reći da su sva svetla reflektora bila uperena ka Seržu Ibaki, najvećem letošnjem pojačanju, ali su za sada neki drugi igrači iskočili u prvi plan. Bajern je prošlog vikenda pobedio Oldenburg u Kupu Nemačke, čim se revanširao ovom timu za prvenstveni poraz pre petnaestak dana.

Predlog

Ako vam nešto znači podatak, prošle sezone su oba tima dobila mečeve kao fdomaćini, dok je sezonu pre toga bilo obrnuto, i Bajern je pobedio u Vitoriji i Baskonija u Minhenu. Sada je tek početak sezone, teško je pretpostaviti koji su dometi ova dva tima, aje sigurno da pikiraju barem neko mesto do desetog, i da budu makar u plej-inu. Čini nam se da su podjednakog kvaliteta, i da bi lkako moglo da se dogodi da budu jedni drugima najveći konkurenti za ispunjenje tog cilja.  Zato su međusobni dueli važni, možda i više nego protiv nekih ostalih timova. Nama se čini da bi ovde moglo doći do iznenađenja i da bi Bajern mogao do trijumfa. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.