Utorak, 17/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/10Milano vs Olympiakos PiraeusUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 155.50
9 / 10 Ulog
16/10/2023 12:23
Utakmica u Milanu mogla bi se nazvati derbije kola u Evroligi. U trećoj rundi elitnog evropšskog takmičenja sastaju se domaća Olimpija i grčki Olimpijakos. Meč je na programu u utorak u 20.45.
Olimpija Milano

Dolazak Nikole Mirtoića u Olimpiju izbacio je ovaj tim u prvi plan, kada su favoriti za odlazak na Fajnal-for u pitanju. Imao je milanski tim i prošle sezone sastav koji je bio već viđen na završnom turniru, ali su ih povrede sasekle već na početku sezone. redom su iz stroja ispadali važni pojedinci, Datome, Šilds i Pengos, pa je rađena i doselekcija i u Olimpiju su kasnije stigli Luvavu i Nejpir. Njih svojica su otišla iz Milana, Datome je završio veliku karijeru, pa nam se čini da je Olimpija nešto slabija na spoljnim pozicijama, pogotovo jer je van stroja i Bili Beron, koji je operisao lakat. U prvom kolu Olimpija je izgubila u Istanbulu od Fenerbahčea, doduše tek posle produžetka, dok u drugom kolu nisu ni igrali, s obzirom da je meč sa Makabijem odložen. Mitrović je odlično odigrao u Istanbiulu, imao je 17 poena i 11 koešva, a odličan je bio i nemački reperezentativac Johanes Vojtman sa čak 21 poenom. Dvocifren je bio još samo Šejvon Šilds, ali sa dosta lošim procentom. Sa Mirotićem, Pojtresom, Melijem, Vojtmanom, Hajsom i ostalima, ne sumnjamo da će Olimpija dominirati pod koševima, ali je bekovska linija ostala na Pengosu, Tonutu i Šildsu., što je premalo za ispunjenje ambicija.

Olimpijakos

Posle sjajne pobede nad Panatinaikosom, i to u OAKA areni, Pirejci su doživeli poraz od Barselone u svojoj Dvorani Mira i prijateljstva. Moramo da priznamo da smo očekivali pobedu grčkog tima, posebno nakon nešto slabijeg starta Katalonaca, ali se to nije dogodilo. Olimpijakos je imao veliku prednost, kontrolidsao je meč do samog finiša, ali je serijom od 14:0 Barsa od 66:59 došla do 66:73, što je uspela da sačuva do kraja meča. Tomas Volkap je na startu sezone najbolji pojedinac Olimpijakosa. Novopečeni reprezentativac Grčke maksimalno je iskoristio odlazak Kostasa Slukasa, pa je u prva dva kola ubacio već 31 poen, mada do sada nije bio poznat kao neki košgeter, već više kao asistent. Njegova konkurencija je Najdžel Vilijams-Gos, novajlija iz Reala, a pojačanja su i Nikola Milutinov, Luk Sikma iz Albe i Ignas Brazdejkis, bivši igrač Žalgirisa. Imaju Pirejci kvalitetan tim, odličnom trenera Barcokasa, ali nam se čini da nemaju dovoljno širok roster za napornu sezonu. Ko zna, možda reaguju na tržištu u narednim danima.

Predlog

Prošle sezone je u dresu Olimpijakosa dominirao Saša Vezenkov. Bugarin je sada u NBA, ali su stigla i odgovarajuća pojačanja u vidu Sikme, Milutinova, Brazdejkisa...  Možda treba malo vremena da se dođe na svoje mesto, ali je tim iz Pireja svakako ponovo ozbiljan kandidat za trofej. Olimpija još uvek nije sklopila tim po svom planu, veliki je disbalans u rosteru, a spoljni igrači su u deficitu. Možda je to šansa za Pirejce da odnesu bodove iz Milana, gde atmosfera na tribinama nije ni približna onoj u OAKA areni kada su pobedili Panatinaikos. Naš predlog su poeni, za koje verujemo da će ih biti više od granice koja je na 155,5 poena. Za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.