Sreda, 18/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
18/10Virtus Bologna vs ALBA Berlin1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
17/10/2023 14:52
Bolonjezi su napravili najveće iznenađenje u drugom kolu kada su deklasirali Monako u gostima. Sada su veliki favoriti protiv Albe. Utakmica se igra u sredu u 20.30.
Virtus

Možda su navijači Virtusa bili malo razočarani porazom od Žalgirisa na premijeri u novoj evroligaškoj sezoni i posumnjali u mogućnosti svog tima. Da bi sve moglo biti bolje nego prethodne, povratničke za Virtus, pokazao je duel u Monte Karlu kada su domaći Monako košarkaši Virtusa pobedili sa čak 83:59. To je ishod koji je malo ko mogao da predvidi, pogotovo jer je Monako takođe startovao porazom, ali je Virtus zagospodario terenom od prvom minuta i sve do kraja meča. Imali su Italijani čak četvoricu dvocifrenih košarkaša, Lundberga sa 14, Belinelija sa 13, Šengeliju sa 12 i novajliju Džejlena Smita takođe sa 12 poena. Istaao se još jedan novajlija, Ognjen Dobrić koji je uz 9 koševa imao i 3 skoka i dve asistencije. Letos je Virtus dobio novog trenera, umesto Serđa Skariola stigao je Luka Banki, čovek koji je proglašen za najboljeg selektora na nedavnom Mundobasketu na kome je predvodio Letoniju do 5. mesta. Bilo je i odlazaka i dolazaka i tek treba videti je li Virtus jači nego što je bio. Čini nam se da jeste.

Alba

Ništa lepo se ne piše Albatrosima ni ove sezone u Evroligi ako nešto drastično ne promene. U prva dva kola upisali su isto toliko poraza, a ne može se reći da su imali nepobedive rivale. U prvom kolu su izgubili svenemački derbi od Bajerna u Minhenu, mada su dobro izgledali, dok su u drugom pred svojim navijačima položili oružje protiv španske Baskonije. Alba je letos ostala bez trojice veoma važnih igrača, može se reći stubova ovog tima. Luk Sikma je otišao u Olimpijakos, Džejlen Braun u Virtus, a Maodo Lo pojačao milansku Olimpiju. Nisu bez posledica prošli i odlasci Zusmana, Blata, Eriksena i Lamersa, pa je veliko pitanje mogu li dolasci Sterlinga Brauna, Džastina Bina, Meta Tomasa, Matea Spanjola i Žige Samara to nadomestiti. Pored toga trener Izrael Gonzales ima i probleama sa povredama bitnih košarkaša.

Predlog

Timan i Olinde trebalo bi da budu nosioci igre, a kada se vrati posle povrede, mogao bi to da bude i gorostasni Kumanđe. Međutim, u ovom momentu Alba je daleko od toga da može ugroziti Virtus, pogotovo u Bolonji. Očekujemo sigurnu pobedu domaćeg sastava, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.