Četvrtak, 19/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
19/10Baskonia Vitoria-Gasteiz vs Žalgiris Kaunas1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
18/10/2023 17:28
Za sada Baskonija ne uspeva nikog da pobedi u svojoj Vitoriji, videćemo može li i Žalgiris da ode sa bodovima. Meč 4. kola Evrolige igra se u četvrtak u 20.30.
Baskonija

Baskijski klub je upisao jednu pobedu i dva poraza u prva tri kola nove sezone. Na startu  su poraženi od Reala na svom terenu, i to u vreme kada je šampiona Evrope bio bez dva veoma bitna igrača Tavaresa i deka, ali su onda uspeli da pobede u Berlinu protiv Albe. Pre dva dana u Vitoriji je gostovao drugi nemački predstavnik, ekipa Bajerna, koja je slavila sa 76:68. Bio je to posve nesvakidašnji meč za standarde Baskonije, sa vrlo malo poena na obe strane. Sve će vam biti jasnije kada pročitate da je Markus Hauard ubacio sa 4 poena a Miler:mekintajer jedan više. Najefikasniji je bio Vanja Marinković sa 13 koševa, a po 10 su dodali Moneke i Sederkerskis. Nekako nam se čini da je Baskonija slabija nego prošle sezone, a to se posebno oseća pod koševima.

Žalgiris

Litvanci su krenuli odlično, pobedili su Virtus u gostima i Crvenu zvezdu na svom parketu, a pre dva dana su, očekivano, upisali i prvi poraz Od njih je bio bolji aktuelni šampion Evrope, ekipa Reala, koja je u Madridu slavila sa 93:79. Napadački potencijal Madrižana je neverovatan i to što je Žalgiris primio preko 90 koševa uopšte nije neočekivano. Zanimljivo je da jedini litvanski predstavnik ponovo imao nekoliko košarkaša koji su bili dvocifreni. Tako je od starta sezone, u ovom timu nema predvodnika kakav je to prošle sezone bio Ignas Brazdejkis. Više se očekivalo od Evansa, ali izgleda da njegov povratak u formu, posle teške povrede, ide sporije od očekivanog. Opet je Šmits odigrao odlično, postigao je 12 poena, po jedan manje dodali su novajlije Manke i Mitru-Long, dok su Gidraitis i Lekavičijus imali po 10 poena. Centri su podbacili Hejs i Birjutis su imali zajedno 10 koševa i 7 skokova.

Predlog

Morali su Litvanci da putuju iz Madrida u Vitoriju i sigurno da nisu imali vremena za treninge i pripremu ovog meča. Međutim, verujemo da su se i pre dolaska na Iberijsko poluostrvo više spremali za ovaj meč nego onaj sa Realom, za koji nije bilo realno da ga dobiju. To nam govori da Žalgiris ima šta da kaže u baskiji i predlažemo da pokušate da odigrate na njihovu pobedu. za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.