Petak, 20/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/10Panathinaikos vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
19/10/2023 12:01
U Atini se sastaju dve ekipe koje se nalaze u problemu, ali iz različitih razloga. Meč u AOKA areni igra se u petak u 20.15.
Panatinaikos

Zeleni iz Atine i njihov vlasnik Dimitris Janakopulos trošili su nemilice novac prošlog leta, a sve u nameri da im se ne ponovi prethodna sezona koju su završili na samom dnu Evrolige. Kao oslonac novog Panatinaikosa doveden je trener Ergin Ataman koji je sa Efesom dva puta bio šampion Evrope uzastopno. Njemu je ostavljeno da dovodi igrače po svom ukusu, što je on i činio, ali rezultati, barem na početku sezone, nisu zadovoljli, već pomalo frustrirane, navijače. Odmah je Pao dva puta poražen od Olimpijakosa, u Super kupu i Evroligi, pobeđen je Bajern, ali je u Istanbulu doživljen ubedljiv poraz od Fenera. Kostas Slukas se pojavio u Istanbulu u timu, posle povrede, ali su van stroja bili Papapetru i Mitoglu. Pred duel sa Makabijem Pao je pred moranjem, ili će u slučaju poraza već na startu napraviti zaostatak za vodećim timovima.

Makabi

U prvom kolu Makabi je pokazao svoj potencijal i deklasirao Partizan, i to bez svog najboljeg strelca Vejda Boldvina. I umesto da nastave u istom ritmu, dogodila se tragedija u Izraelu, proglašeno je ratno stanje i Makabi više nije mogao da bude domaćin u Tel Avivu. Meč drugog kola je odložen, a onda su zamenili domaćinstvo sa Valensijom. To neće moći dugo da traje i moraće Ponos Itzraela što pre da reši pitanje domaćinstva u Evroligi. Najverovatnije će to biti Kipar, a ostaje da se vidi u kom terminu će se igrati mečevi. Sada opet gostuju, idu u Atinu, ali tim nije u dobrom stanju što se videlo i u Valensiji gde su dosta lako poraženi. Boldvin je i dalje van stroja, ostali strani košarkaši su još uvek tu, ali u Španiji su samo Bonzi Kolson i donekle Lorenco Braun bili na visini zadatka. Ostali su podbacili, posebno centri Nibo, Sorkin i Rivero, a bez njihovog učinka Ponos Izraela ne može da pobedi u Evroligi.

Predlog

Posle prvog kola mnogi su videli Makabi već na završnom turniru, ali se sada sve menja. Odedu Katašu je najbitnije da privikne ekipu na novonastale okolnosti i sigurno je da će mu trebati malo vremena za to. Neće biti velke podrške navijača i Makabi će imati problema i u mečevima u kojima je formalni domaćin. Zato smatramo da je Panatinaikos favorit u ovom meču i predlažemo jedinicu sa kvotom 1.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.