Subota, 21/10 - Fudbal, Srbija, Superliga
21/10Voždovac vs TSC Bačka TopolaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
19/10/2023 12:16
Pred duel sa nemačkim Frajburgom u Ligi Evrope Topolčani imaju važan meč na Krovu tržnog centra u Voždovcu. Meč je na programu u subotu od 19 časova.
Voždovac

Zmajevi igraju iznad očekivanja u prvom delu sezone. Voždovac je pokazao zube i protiv najjačih rivala, pobedio Crvenu zvezdu i uzeo bod Čukaričkom u prošlom kolu. Sada su baš sa Brđanima na deobi 4. mesta, s tim da Čukarički ima meč manje odigran. Za Voždovac je krajnji cilj da ponovo bude u gornjoj polovini tabele i igra u plej-ofu. Ako bude tako rastu im šanse i da se plsiraju za evropske kupove, pogotovo jer TSC i Čukarički imaju problem zbog igranja na više frontova. Voždovac igra odlično na svom terenu, još je bez poraza, a ako su remiji sa Javorom i Radnikom bili mali propusti, onda su pobede nad Zvezdom, Lučancima i Pazarom sjajan niz. Nije lako nikom na veštačkoj travi na Krovu, ali je TSC navikao na igranje na toj podlozi.

TSC

Topolčani su prošle sezone ostavrili neviđeni uspeh osvajanjem drugom mesta u prvenstvu i to im je donelo nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i zagarantovano igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Sve im se poklopilo, napredak Srbije na UEFA listi i očajna sezona Partizana koji je završio tek kao 4. Nije TSC uspeo da prođe portugalsku Bragu i preselio se u Ligu Evrope, ali se ispostavilo da je konkurencija i u ovom takmičenju zastrašujuća. Za rivale su dovili engleski Vest hem, nemački Frajburg i grčki Olimpijakos. Mora se priznati da je Lazetićev tim igrao dobro na prva dva meča. U Londonu su vodili do pola sata pre kraja protiv Čekićara, a protiv Pirejaca su nadokandili dva gola minusa i uzeli prvi evropski bod. Na domaćem planu su dugo bili lideri, ali remi u Lučanim i poraz od Spartaka su ih spustili na treću poziciju. Najneprijatnije su iznenadili u sredu porazom u Smederevu u prvom kolu Kupa Srbije. Od drugoligaša su poraženi napenale i završili takmičenje.

Predlog

TSC je u krizi i već pet vezanih mečeva nema pobedu u tri takmičenja. Pored svega čeka ih duel sa Frajburgom i sigurno će i Nemci biti u glavi fudbalera ovog tima pred duel sa Voždovcem. Domaćin bi to mogao da iskoristi i napravi dodatni iskorak na tabeli. Naš predlog su golovi za koje verujemo da će ih biti na obe strane. Za GG kvota je 1.73 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.