Utorak, 24/10 - Fudbal, Italija, Serija B
24/10Pisa vs Lecco1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/10/2023 16:17
Izgleda da su fudbaleri Leka nespremni stigli u Seriju B i da će se, koliko narednog proleća, vratiti u Seriju C. U zaostalom meču 1. kola gostuju u gradu poznatom po krivom tornju. Meč u Pizi igra se u utorak od 18.30.
Piza

Ne može ni Piza da bude prezadovoljan svojim startom u novoj sezoni, naprotiv. Imali su prošle jedan sjajan period sa skoro deset vezanih pobeda i činilo se da je sve spremno za ulazak u elitu italijanskog fudbala. Na kraju se ispostavilo da je tim iz grada poznatog po krivom tornju još daleko od društva najboljih i da je igranje u Seriji B za njih sasvim odgovarajuće. Piza u prethodnih 6 kola ima samo jedan poraz, ali i svega dve pobede. Sa takvim učinkom, od 12 bodova ukupno, nalaze se tek na 13. mestu ali bi ih pobeda nad Lekom mogla odvesti čak do 5. pozicije, s obzirom da je veliki broj ekipa u samo par bodova, pa 5. Kozenca ima samo tri boda više od 15. Ređine. U prošlom kolu Piza je slavila protiv Ćitadele sa 2:1, taj meč je odigran u subotu.

Leko

Novajlija u Seriji B ima samo 1 bod iz 7 odigranih mečeva. U zaostatku su čak tri utakmice a razlog je to što na vreme nisu dobili licencu za igranje u drugoj ligi, pa se čekala odluka na žalbu Ređine. Na kraju je tim iz Lombardije ipak ušao u Seriju B po prvi put u poslednjih pola veka. Moramo se podsetiti da je Leko imao naporan put do drugoligaške konkurencije, igrai su tri kruga u baražu i uspeli da eliminišu Ankonu, Pordenone i Ćezenu, koju je u finalu plej-ofa pobedio posle penala. Uz šest poraza na startu sezone Leko je osvojio jedini bod u duelu sa Modenom u gostima kada je meč završen bez golova. Usubotu su dočekali Askoli, navijači su se nadali prvoj pobedi ali su bodovi otišli gostima koji su slavili sa 2:0.

Predlog

Više od dve decenije nisu se sastajali Piza i Leko, a ti međusobni mečevi igrani su u Seriji C. U ovom prvenstvu efikasnost nije odlika ni jednog ni drugog tima, Piza je dala 8 golova na 9 utakmica, a Leko je 5 puta pogađao protivničke mreže u sedam mečeva koliko je odigrao. Ovde je domaćin veliki favorit i smatramo da je jedinica jedan od fikseva dana. Za pobedu Pize kvota je 1.64 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.