Sreda, 25/10 - Fudbal, Srbija, Superliga
25/10Radnički Kragujevac vs PartizanDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
23/10/2023 16:42
U ranije odloženom meču 4. kola Super lige Srbije vodeći Partizan gostuje u srcu Šumadije, na stadionu Čika Dača sastaje se sa kragujevačkim Radničkim. Meč je na programu u sredu u 14 časova.
Radnički 1923

Od dolaska trenera Feđe Dudića Radnički je dva puta pobedio i jednom izgubio, a i tada je pružio snažan otpor Crvenoj zvezdi. Mnogo je važnije da su pobedili na dva vezana gostovanja, prvo u Pančevu protiv Železničara, a u petak i u Kruševcu protiv Napretka. Niko ne može da spori da ovaj Radnički izgleda mnogo bolje nego na početku sezone, a što je i mnogo značajnije osvaja bodove. Možda je za njih bolje što se meč sa Partizanom igra sada a ne u vreme kada je trebalo, kada su crno-beli tražili odlaganje zbog kvalifikacija za Ligu konferencija i meča u Farumu protiv Nordsjelanda. Pobegli su sa dna tabele, trenutno su na 14. mestu a eventualnim uspehom protiv lidera mogli bi još enko mesto napred. Tim je vrlo iskusan i ako ovako nastve problema oko opstanka ne bi smelo da bude.

Partizan

Moramo da priznamo da nas je Partizan baš prijatno iznenadio u prvoj trećini sezone. Crno-belima su se davale male šanse da urade nešto više u aktuelnoj sezoni, pogotovo nakon katastrofalnog 4. mesta na kraju prošle sezone i izostanka plasmana u grupnu fazu Lige konferencija nakon katastrofalnog poraza u Danskoj. Ipak, na domaćem terenu su Beograđani odlični i posle remija u prvom kolu protiv TSC-a naređali su devet pobeda. Mogli su da imaju i svih 10, ali je TSC u pomenutom meču izjednačio u poslednjim trenucima. I pored idile na terenu stvari su u klubu daleko od idelanog. Navijači ne dolaze na domaće utakmice, uprava je u rasulu a i trener Duljaj je zavapio posle pobede u Subotici da se igreači ne plaćaju redovno. Odgovorio mu je generalni direktor Miloš Vazura, ovek koji se valjda jedini pita za sve u Partizanu i koji je glavna meta besnih navijača.

Predlog

Partizanov napad odavno nije bio tako tehnički potkovan i lepršav. Mislimo na znanje Natha, Zahida i Saldanje, ali ne bi bilo ni njihovog učink ada iza sebe nemaju borca kakav je Kristijan belić, novi ljibimac grobara. Odbrana je rak-rana tima, izuzimajući odličnog golmana Jovanovića. Poslednja četvorka ne uliva poverenje, pa neće biti iznenađenje ako se mreža Jovanovića zatrese i u srcu Šumadije. S druge strane Partizan svakom može da da gol, pa i Radničkom. Za GG kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.