Četvrtak, 26/10 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
26/10Molde vs Haken1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
24/10/2023 18:24
U Norveškoj se igra skandinavski derbi a poraženi ostaje bez šansi da prezimi u ovom takmičenju. Meč Lige Evrope igra se u četvrtak u 18.45.
Molde

Ostao je Molde bez titulu u Norveškoj, a upravo zahvaljujući šampionskom peharu sada igraju u grupnoj fazi Lige Evrope. Narednog leta će to biti m nogo teže učiniti, neće imati prava na grešku, pa je jako važno da makr poprave lični koeficijent, koliko je to moguće, da bi imali, eventualno, lakši žreb. Za sada nisu uspeli da osvoje ni bod u prva dva kola. Izgubili su u Bakuu od azerbejdžanskog Karabaga  minimalnim rezultatom, a onda i od lidera nemačke Bundeslige Bajera iz Leverkuzena. S obzirom da i treće mesto donosi evropsko proleće, doduše u Ligi konferencija, važnost dvomeča sa prvakom Švedske Hakenom, dodatno je uvećana. Problem za Molde je loša forma, oni su vezali tri poraza, prvo od Farmaceuta iz Leverkzena a onda i u prvenstvu od Bode/Glimta na svom terenu i Brana u Bergenu.

Haken

Tri kola pre kraja švedskog šampionata šanse Hakena su minimalne da odbrani titulu. Nalaze se na trećem mestu sa 6 bodova manje od vodećeg Elfsborga četiri manje od Malmea. Kao i svake sezone finiš je dramatičan u Švedskoj, a prvaka će, najverovatnije, odlučiti direktni duel Malme-Elfsborg u poslednjem kolu. Haken je gotovo obezbedio treću poziciju i granje u kvalifikacijama za Ligu konferencija narednog leta, a to je silazak za jedan stepenik u odnosu na aktuelnu sezonu. U prva dva kola su izgubili u Leverkuzenu od Bajera sa čak 4:0, ali je pravi kiks bio poraz od Karabaga na domaćem terenu od 1:0. Sumnjamo da Haken može makar do trećeg mesta, a pogotovo ako izgubi u Norveškoj. U prethodnom kolu prvenstva Švedske pobedili su ubedljivo Norčeping sa 4:1 i taj ishod doneo im je benefit na polju samopouzdanja.

Predlog

Ostanak u Evropi i na proleće spasio bi sezonu i Moldeu i Hakenu, s obzirom da su ostali bez pehara šampiona u svojim zemljama. Sumnjamo da ima mesta za obe ekipe, pošto su bez osvojenog boda nakon dva kola. Zato meč ima veliku važnost a mi smatramo da je Molde bliži uspehu, pošto je mnogo više pokazao u dosadašnjem takmičenju u Evropi. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija kvota 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.