Petak, 27/10 - Fudbal, Saudijska Arabija, Saudi Professional League
27/10Al Hilal vs Al AhliDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
25/10/2023 12:22
Derbi meč saudijske profesionalne lige igra se između vodećeg Al Hilala i čuvenog Al Ahlija. Meč u Rijadu na programu je u petak u 20 časova.
Al Hilal

Mnogo pažnje ove sezone izaziva prvenstvo Saudijske Arabije. Kako i ne bi kada su se letos u ovu zemlju preselili mnogi fantastični igrači iz najbolji evropskih i svetskih klubova. Pritim je i selekcija ove zemlje na prethodnom Mundijalu jedina pobedila novog šampiona sveta Argentinu. Posle 10 odigranih kola Al Hilal je na prvom mestu na tabeli sa 26 bodova. Veliki peh je imao ovaj tim pre nekih desetak dana kada se u utakmici kvalifikacija za Mundijal povredio Nejmar, novi fudbaler Al Hilala. Bez sjajnog Brazilca pitanje je koliko će Al Hilal uspeti da ostvari svoje ambicije, pogotovo jer će Nejmar sigurno propustiti ostatak sezone. Tim sada vuče Alaksandar Mitrović, srpski napadač je postigao 10 golova u prvenstvu i na deobi je drugog mesta na lisiti strelaca. Ispred njega je samo Kristijano Ronaldo. U meču azijske Lige šampiona Mitrović je pre nekoliko dana postigao het-trik. U Al Hilalu sa velikim uspehom igra i Sergej Milinković-Savić, ali i Ruben Neveš, Kulibali, ;alkom i golman Bono, a i nacionalni junak Saudijske Arabije Al Davsari.

Al Ahli

Tri puta je tim iz Džede bio šampion svoje zemlje, ali je i dva puta bio najbolji tim Azije. I oni su, poput većine klubova iz Saudijske Arabije stvorili veoma jak tim dovodeći neke velike zvezde iz Evrope. Tako su fudbaleri Al Ahlija od ove sezone Rijad Marez, Frenk Kesi, Ibanjez, Gabri Vega, San Maksiman i golman Mendi. Možda rezultati još nisu u skladu sa ambicijama, Al Ahli se nalazi na 4. mestu i ima četiri boda zaostatka za vodećim Al Hilalom, kod koga sada gostuju. Upisali su već dva poraza u prvenstvu, izgubili su od Al Fateha i Al Nasra, a na ta dva meča primili su čak 9 golova. U prošlom olu pobedili su Al Vehdu sa 3:1 a po gol postigli su Ibanjez, San-Maksiman i Marez.

Predlog

Puno golova pada na utakmicama u profesionalnoj ligi Saudijske Arabije, a to je ono što navijači traže. Al Hilal je jedini tim bez poraza i ostaje da vidimo kako će se snaći bez Nejmara u nastavku sezone. Jedno je sigurno, Mitrović svakom može da da gol, pa čekujemo da zatrese mrežu i Al Ahlija. S druge strane gosti imaju svoje adute, a najveći su brzina i tehnima San- Maksimana i Rijada Mareza. Predlog je igra gol-gol a za GG u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.