Ponedeljak, 30/10 - Fudbal, Norveška, Elitserija
30/10Molde vs TromseUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
29/10/2023 10:38
Posle ubedljivog trijumfa nad prošlogodišnjim prvakom Švedske u Ligi konferencija Molde igra derbi u domaćem prvenstvu. Duel sa Tromzeom na programu je u nesvakidašnjem terminu, u ponedeljak u 21 čas.
Molde

Posle dva vezana neuspeha u prvenstvu panse Moldea da se nađe među tri prvoplasirane ekipe i izbori novi izlazak u Evropu, drastično su pale. Još uvek aktuelni norveški prvak odigrao je, za njihove standarde, slabu sezonu, odavno su se oprostili od odbrane titule i sada sve karte bacaju na osvajanje Kupa Norveške, pošto će u finalu protiv Bode/Glimta igrati za trofej i za plasman u evropske kupove. Imaju i još tri utakmice u grupnoj fazi Lige konferencija, sada imaju jednu pobedu i dva poraza, a ako žele da budu u dve prvplasirane ekipe, moraće u naredna tri kola da pobede bar dva puta, u revanšu kod Hakena i protiv Karabaga na svom terenu, pošto sumnjamo da mogu pobediti u Leverkuzenu.

Tromze

Gosti sa severa Norveške odavno nisu odigrali ovako dobru sezonu. Trenutno se nalaze na 4. mestu ali sa istim brojem bodova, pred ovo kolo, kao i trećeplasirani Bran. Upravo će ekipa iz Bergena biti njihova meta do kraja sezone i pokušaće da završe ispred tima koji se ove sezone vratio u elitu nakon jednogodišnjeg boravka u drugoj ligi. Tromze je igrao toplo-hladno u poslednje vreme, pre sedam dana pobedili su na gostovanju u Stavangeru protiv drugoplasiranog Vikinga sa 4:3 i tako verovatno odlučili šampionsku trku na radost njihvoh velikih rivala fudbalera Bode/Glimta. Ipak, pre te velike pobede, do koje su stigli sa dva gola u nadokandi meča, izgubili su na svom terenu od slabog Olesunda, pa je teško pogoditi u kakvom će raspoloženju istrčati na teren u Moldeu.

Predlog

Domaći su sigruno umorni od duela sa Hakenom, ali su po kvalitetu sigurno u ravni sa Tromzeom, ako ne i bolji. To tabela ne pokazuje s obzirom da Tromze ima čak sedam bodova više od Moldea. U prvom delu sezone Tromze je slavio na svom terenu sa 1:0, ali je Molde pobedio na severu identičnim rezultatom u prošloj sezoni. Prethodni duel u Moldeu završen je čak sa 5:1 za Molde i verujemo da će i sada biti dosta golova, pošto oba tima moraju ići na pobedu. Za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.