Utorak, 31/10 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
31/10Sankt Pauli vs Šalke 04Da postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
30/10/2023 18:46
Vodeći tim Cvajte ugostiće u šesnaesti finala nemačkog DFB kupa nekadašnjeg velikana iz Gelzenkirhena, sada davljenika u drugoj ligi. Meč se igra u utorak od 18.30.
Sent Pauli

Uspeo je tim iz predgrađa Hamburga da sačuva prvo mesto na tabeli Cvajte zahvaljujući preokretu protiv Karslruea u subotu. Da sve bude zanimljivije oni su gubili do 80. minuta, tada su izjednačili, da bi pobedonosni pogodak postigli u trećem minutu nadoknade. S obzirom da je gradski rival Hamburger osvojio samo bod u Kajzerslauternu, pa je sada Sent Pauli usamljen na čelu tabele a prate ga Fortuna i Hamburger sa po dva boda manje. Daleko je još od borbe za plasman u Bundesligu u kojoj je Sent Pauli igrao samo osam puta. Poslednji put je to bilo u sezoni 2010/11 a od tada su u Cvajti, gde igraju sa većim ili manjim uspehom. Prošlog proleća su dominirali ali su jesen odigrali katastrofalno i nisu uspeli da budu među dve najbolje ekipe, a čak ni treći, da bi igrali u baražu. Na domaćem terenu ove sezone nisu poraženi, u prva dva meča su igrali bez golova, da bi onda u četiri utakmice dali čak 15 golova i osvojili maksimalnih 12 bodova.

Šalke

Evo već četvrtu sezonu Šalke menja rang. Prvo su ispali iz Bundelsige u Cvajtu, onda se odmah vratili u elitu, da bi prošle sezone ponovo ispali u drugu ligu. Čini se da sada neće menjati rang, makar se neće vratiti u Bundesligu, ali je moguće da ispadnu u treću. Rudari igraju vrlo slabo, u 11 utakmica pobedili su samo 3 puta, jednom remizirali i poraženi na sedam mečeva. Prošlog vikenda su najzad uspeli da dođu do pobede, prve još od polovine septembra, a nakon koje su vezali četiri uzastopna poraza. Pobeda nad Hanoverom možda je najava boljih dana za tim iz Gelzenkirhena, ali smatramo da su za neki bolji rezultat ove sezone već zakasnili. Šalke je šest puta igrao na strani u aktuelnom prvenstvu, samo je u Vizbadenu osvojio bod protiv Vehena, a na svim ostalim utakmicama je poraže. jedinu gostujuću pobedu su ostvarili u prvom kolu DFB kupa kada su pobedili Ajntraht u Braunšvajgu.

Predlog

Za Šalke je kup možda jedina šansa da urade nešto veliko ove sezone. Pokušaće da odu što dalje u ovom takmičenju, ali sumnjamo da mogu da se uključe u bitku za osvajanje pehara jer je ralika između dva najjača ranga ipak primetna. Sent Pauli će više pažnje obraćati na ulazak u Bundelsigu i možda se na ovom meču dogodi i iznenađenje. Ove dve ekipe već su igrale na ovom istom mestu pre mesec i po, i tada je Sent Pauli slavio sa 3:1 u 7. kolu prvenstva Cvajte. I sada očekujemo golove, makar po jedan na obe strane, pa je predlog GG. Za ovaj tip kvota je 1.63 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.