Sreda, 01/11 - Fudbal, Austrija, ÖFB Cup
01/11Hartberg vs Salcburg1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
31/10/2023 12:56
Aktuelni šampion Austrije napada ponovo duplu krunu. U prvenstvu su trenutno drugi, a u Kupu Austrije u osmini finala gostuju kod odličnog Hartberga u sredu u 18 časova.
Hartberg

Domaći tim igra mnogo bolje nego na početku sezone i na tabeli austrijske Bundeslige već je na visokom 5. mestu. Njihov osnovni cilj je plasman u plej-of nakon 22 regularna kola, a sada imaju sasvim realne izglede da to i ostvare. Prošlog vikenda Hartberg je gostovao u Luštenauu i domaću Austriju zgromio sa 4:0. Pored toga treba reći da je ova ekipa poražena samo jedno  u 7 prethodnih kola i to od lidera Šturna u Gracu. Taj poraz je doživeljen samo sa golom razlike, pa je i dalje njihov najubedljiviji poraz onaj od Salcburga od 5:1 i ti u Hartbergu. U prethondom kolu kupa pobedili su Admiru Vaker kao gosti i to nakon produžetaka.

Salcburg

Malo čudno izgleda tabele austrijske Bundelsige kada na vrhu nisu Bikovi iz Salcburga. Red Bulovci su trenutno drugi i gledaju u leđa ekipi Šturma, Poslednju deceniju tim iz Mocartovog grada dominira fudbalom u ovoj podalpskoj zemlji i biće veliko iznenađenje ukoliko ostanu bez trona, mada se i to jednom mora desiti. Posle silnih prodaja fudbalera bilo je logično da tim ne bude više onako jak, mada se u Salcburgu odlično radi i uvek pristižu novi, mladi i perspektivni igrači koji traže afirmaciju. Što se tiče Lige šampiona oni su odlično započeli grupnu fazu, pobedili su Benfiku u Lisabonu, ali su onda vezali dva poraza, od Intera i Milanu i Sosijedada u Salcburgu. Imaju sjajne šanse da budu treći i na proleće se presele u Ligu Evrope, ali je njihova želja makar druga pozicija.

Predlog

Osvajanej titule postalo je obaveza za tim Salcburga. Ove sezone će to biti teže ostvariti nego prethodnih kada su prvenstvo rešavali mnogo pre njegovog kraja. Pored toga cilj je i pehar kupa, ali i proleće u Evropi. Mnogo je obaveza i meč sa Hartbergom treba da bude samo jedan usputna stanica ka stvarenju ciljeva. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.