Sreda, 01/11 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
01/11Bornmut vs Liverpul1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
31/10/2023 13:27
Dva premijerligaša sastaju se u osmini finala EFL kupa. Bornmut čeka Liverpul u sredu u 20.45.
Bornmut

Trešnjice u ovom momentu mnogo više brinu o očuvanju statusa u Premijer ligi nego o tome da nešto više urade u EFL kupu. I sam plasman među 16 najboljih je lep uspeh za povratnika u englesku elitu, a pre duela sa Liverpulom su izbacili dva člana Čempionšipa, prvo Svonsi, a onda i Stouk. U prvenstvu su bili bez pobede u prvih devet kola, imali su samo tri osvojena boda, pa su u subotu imali imperativ uspeha u duelu sa Barnlijem. Posle velike borbe Bornmut je slavio sa 2:1 i na taj način po prvi put izašao iz zone ispadanja, ostavivši iza sebe Šefild, Luton i Barnli. Daleko je spas još uvek, pogotovo jer tim sa Vitalitija tek očekuju dueli sa onim najboljim engleskim timovima.

Liverpul

Redsi za glavni cilj imaju povratak u Ligu šampiona, a za to je neophodno da budu među četiri najboja tima u Premijer ligi na kraju sezone ili da osvoje Ligu Evrope, u kojoj sada igraju. Međutim, sudeći po sadašnjim izdanjima Klopov tim ima sasvim realne izglede da se bori i za titulu. Posle 10 odigranih kola Redsi su na 4. mestu sa samo tri boda manje od lidera Totenhema i jednim manje od Sitija i Arsenala. Samo je jednom Liverpul poražen u aktuelnoj sezoni i to se dogodilo na gostovanju kod Titenhema na jedan posve bizaran način. Igrali su veći deo meča sa dva igrača manje, a i tako oslabljeni uspeli su da imaju rezultat 1:1 do poslednjih sekundi sudijske nadoknade. Tada je nespretna reakcija Matiša u sopstvenom kaznenom prostoru presudila Liverpulu jer je odlični štoper zakucao loptu u sopstvenu mrežu nakon ubacivanja sa strane. U EFL kupu Liverpul je pobedio Lester u prethodnom kolu sa 3:1 na Enfildu.

Predlog

Videćemo u kakvim će sastavima izaći timovi na ovaj duel, pogotovo jer već za vikend Liverpul gostuju Lutonu a Bornmut kod Mančester Sitija. Plasman u četvrtfinale bilo kome od timova donosi priliku da se bori za trofej, koji nije cenjen kao pehar šampiona, ili FA kupa, ali svakako da može mnogo da znači. Liverpul je favorit, u prvenstvenom, meču su pobedili Bornmut sa 3:1 krajem avgusta, a prethodne sezone su im naneli katastrofalan poraz od 9:0. Predlažemo dvojku sa kvotom 1.52 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.