Četvrtak, 02/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/11Fenerbahçe vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/11/2023 12:20
Evroliga je stigla do 6. kola u kome se sastaju Fenerbahče i Olimpijakos, timovi koji su igrali međusobno u četvrtfinalu plej-ofa prošle sezone. Meč u Istanbulu na programu je u četvrtak u 18.45.
Fenerbahče

Za sada je učinak Fenera sasvim zadovoljavajući. Četiri pobede i samo jedan poraz u prvih pet kola se uklapa u planove tima iz Istanbula, mada je raspored bio, na prvi pogled, nešto lakši. Pobedili su na svom parketu Milano, Panatinaikos i Asvel, dok su jedini trijumf na strani zabeležili prošle sedmice u Minhenu protiv Bajerna. Poraz se dogodio u Valensiji u prošlom kolu. Najveći problem za trenera Itudisa je teška povreda Tajlera Dorsija, košarkaša koji je stigao baš iz Olimpijakosa, i koji je sezonu započeo odlično, ali će je verovatno propustiti, barem njen ostatak. Najefikasniji je Skoti Vilbekin koji u Evroligi ubacuje tačno 15 poena u proseku, a dvocifren je i Marko Gudurić sa 12,2.  Dešon Pjer ima najviše skokova a najbolji asistent je Nik Kalates. Dolaskom Papajanisa Fener ima dvojicu odličnih \'\'petica\'\', pošto je tu i Džonatan Motli. Junaci pobede u Minhenu bili su Vilbekin sa 17 odnosno Gudurić sa 14 ubačenih peona.

Olimpijakos

I Pirejci imaju problema sa povredama, i to je nešto što povezuje njih i Fener, osim nekolicine igrača koji su nosili dres i jednog i drugog kluba. Olimpijakos je u prvih pet kola pobedio tri puta, savladali su Panatinaikos kao gosti te Partizan i Efes kao domaćini. Zanimljivo je da su i protiv gradskog rivala i protiv beogradskih crno-belih do trijumfa stizali tek nakon produžetka, a jedino su bez tenzija uspeli da pobede Pivare iz Istanbula. Porazi su doživljeni od Barselone u svojoj dvorani i protiv Olimpije u Milanu. Gotovo cela petorka košarkaša Olimijakosa ima dvocifren prosek poena, što znači da trener Barcokas nije imao prostora da mnogo kombinu. Najždel Vilijams-Gos postiže 13 poena u proseku, ali je on odigrao samo 3 meča zbog povrede Mnogo više je pokazao Tomas Volkap sa 11,8 poena u proseku, ali više od 4 skoka i asistencije u proseku. Nikola Milutinov ubacuje 12,4 poena i hvata 5,4 lopti u proseku, a tu negde po učinku je i Aleks Piters koji postiže 11,8 poena uz 4,8 skokova.Blizu dvocifrenog učinka je i Ajzea Kenan sa 9,4 poena po meču u Evroligi.

Predlog

Prošle sezone su se ova dva tima sastala u četvrtfinalu Evrolige i mesta u plej-ofu imalo je samo za jednog. Na kraju je, posle pet dramatičnih mečeva, slavio Olimpijakos, koji je regularnu sezonu završio na vrhu, ali se na kraju nije domogao titule šampiona. Tim je napustio Saša Vezenkov, najbolji igrač tima, ali su dovedena i odgovarajuća pojačanja. Na početku sezone Fener igra nešto sigurnije i po nama je favorit u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.