Četvrtak, 02/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/11Žalgiris Kaunas vs Asvel Lyon-VilleurbanneUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 161.50
7 / 10 Ulog
01/11/2023 13:08
Francuski tim je još uvek bez pobede i pokušaće da do prve dođu na gostovanju u Kaunsu. Meč u Litvaniji igra se u četvrtak u 19. časova.
Žalgiris

Litvanci su igrali dobro na početku sezone, u prvih 5 kola imaju 3 pobede i dva poraza, a jedini kiks bio im je prošlonedeljni poraz na domaćem parketu od španske Valensije. Ono što je pozitivno za tim trenera Maksvitisa je činjenica da su već dva puta doneli plen sa gostovanja, prvo su pobedili Virtus u Bolonji a onda i Baskoniju u Vitoriji. Treći trijumf su ostvarili pred svojim navijačima protiv Crvene zvzede. Pored poraza protiv Valensije izgubikli su još od prvaka Evrope Reala u Madridu. Žalgiris ubacuje u proseku više od 82 poena, što je mala razlika u odnosu na prošlu sezonu. Ubedljivo najefikasniji su Kinan Evans i Rolands Šmits koji daju preko 14 poena po meču u Evroligi. Odličan učinak imaju i novajlija Bredi Manek sa skoro 10 poena i iskusni Edgaras Ulanovas sa 8 koševa u proseku.

Asvel

Početak sezone u Evroligi za ekipu iz Vilerbana nije mogao biti gori. Oni su jedini tim koji još nema pobedu i sasvim razumljivo je bilo da se nešto mora promeniti. Prvi je ceh platio trener Parker, i novi šef struke je poznati Đanmarko Poceko, selektor reprezentacije Italije. On je debitovao porazom protiv Virtusa na domaćem terenu, ali se video neki napredak i trebalo bi očekivati bolja izdanja Asvela u nastavku sezone, mada nam se čini da oni nisu tim koji mođe makar do plej-ina. Asvel ima kvalitetne igrače, treba malo vremena da se Poceko upozna s njima i da im prenese svoju ogromnu energiju. Nando De Kolo, Žofri Lovernj, Fal i Kaundi, dobili su ove sezone pojačanje u vidu plejmejkera Parisa Lija, odličnih američkih košarkaša Majka Skota i Frenka Džeksona, a tu je i Timoti Luvavu, igrač sa NBA iskustvom. Čini nams e da je Asvelu preko potrebna jedna pobeda da bi sve krenulo bolje.

Predlog

Posle prve dve utakmice u kojima su ubeljivo poraženi od beogradskih kluova Zvezde i Partizana, činilo se da nema pomoći ekipi Asvela. Već na gostovanju kod Fenera pokazali su potencijal, ali su neshvatljivo ispustili ogromnu prednost. Smatralo se da mogu da pobede Virtus a tu su opet pali u finišu. U Kaunasu nemaju šta da izgube i baš zato bi mogli da iznenade. Naš predlog je igra na veći broj poena ukupno, a granica je na 161,5 koešva. Za (+) poene ukupno kvota je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.