Petak, 03/11 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
03/11Elversberg vs Sankt PauliUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
01/11/2023 20:00
Gosti su lideri Cvajte ali ih ne očekuje lak posao na gostovanju kod debitanta u ligi. Meč nemačke druge lige igra se u petak u 18.30
Elversberg

Pokazali su fudbaleri Elversberga da nisu slučajno u ovom društvu. Oni su pretprošlog proleća prvi put ušli u treću ligi i tamo su se zadržali samo jednu sezonu pošto su se ekspresno preselili još jedan rang napred, u Cvajtu. I u drugoligaškoj konkurenciji Elversberg ima šta da kaže. Posle 11 odigranih kola nalaze se na odličnom 7. mestu i predstoji im, kako to sada izgleda, jedna prijatna vožnja do opstanka, što je njihov zacrtani cilj pred ovo prvenstvo. U prethodna dva kola su pobedili, prvo poslednjeplasirani Braunšvajg na svom terenu, a onda i Magdeburg u gostima. Sa te dve pobede stigli su do pet ukupno, dok su po tri puta izgubili i igrali nerešeno. Zanimljivo je da su na svom terenu osvojili samo 7 bodova a da su doneli sa strane čak 11.

Sent Pauli

Ekipa iz predgrađa Hamburga predvodi drugoligaški karavan i svi ih vide kao tim koji će se boriti za ulazak u Bundesligu u kojoj nisu igrali više od decenije. Njihovo rivalstvo sa Hamburgerom je nešto o čemu se priča, a imali su prilike da u prethodnih pet godina odigraju mnogo mečeva protiv gradskog rivala, od kada je hamburger ispao u Cvajtu, po prvi put u svojoj istoriji. U proplom kolu je Sent Pauli na jedvite jade i uz preokret u kasnoj fazi meča pobedio Karlsrue, a u utorak je izborio i plasman u osminu finala DFB kupa pošto su nakon produžetaka eliminisali ekipu Šalkea. U prvenstvu su bez poraza u prvih 11 ola, imaju 6 pobeda i 5 remija, a posle neefikasnog počeka sezone, kada su u prva četiri kola tri puta igrali 0:0, sada su ponovo izuzetno efikasni, kao i u drugom delu prošle sezone.

Predlog

Sent Pauli je umalo napravio čudo prošlog proleća. Krenuli su bukvalno sa dna tabele i pobeđivali su seriji da bi u finišu stigli do šanse da se izbore makar za baraž. Nisu uspeli u tome i morali su da se zadovolje deobom četvrtog mesta na kraju. U Elversbergu su favoriti, a jedini dosadašnji meč između ova dva tima odigran je pre tri godine u DFB kupu kada je Elversberg slavio sa 4:2. Predlog je gost daje dva gola, a za T22+ kvota je 1.74 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.