Petak, 03/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/11Virtus Bologna vs Anadolu Efes1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
01/11/2023 20:21
U Bolonji Virtus i Anadolu Efes spuštaju zavesu na 6. kolo Evrolige. Meč je na programu u petak od 20.30.
Virtus

Posle iznenađujućeg poraza na startu takmičenja od Žalgirisa u Bolonji, Virtus je dobio naredne četiri utakmice u Evroligi i sada je sa skorom 4-1 u vrhu tabele. Pobedili su prvo Monako u gostima, pa Albu i Crvenu zvezdu u svojoj Paldoci, da bi izašli kao pobednici i iz meča sa Asvelom u Vilerbanu, na debiju trenera Poceka na klupi Francuza. Start je bolji o očekivanog, ali treba reći da je Virtus imao nešto lakši raspored na samom početku. Najbolji igrač tima, ali i Evrolige za prethodni mesec, svakako je Tornike Šengelija. Gruzijski centar postiže prosečno preko 18 poena po meču, i Virtus je potpuno drugačiji tim kada je on u igri i kada je na klupi. Dvocifren prosek imaju i Marko Belineli, Džrdan Miki i Ajzea Kordinije. Prva dvojica ubacuju više od 12 poena a novajlija Kordinije preko 11 koševa u proseku.

Anadolu Efes

Posle dve uzastopne titule u Evroligi ekipa Efesa je prošle ostala i bez plej-ofa. Bio je to veliki neusoeh za tim koji je čak bio i jači nego ranije, pošto je doveden i Vil Klajburn. Mnogo toga nije štimalo i znatno pre kraja sezone trener Ataman je digao sidro i potpisao za Panatinaikos. Ostao je Efes letos i bez Vasilija Micića koji je otišao \'\'preko bare\'\' u NBA ligaša Oklahomu, a novi trener dobio je zamenu u vidu odličnog Darijusa Tompsona iz Baskonije. Ima još novajlija, sa trenerom Erdemom Čanom stigao je i MVP turske lige Tajrik Džons, koji je nosio dres Turk Telekoma, u kome je Čan bio šef struke. Rezultati nisu dobri na početku, Pivari imaju 2 pobede i 3 poraza i nalze se u donjem delu tabele. Slavili su protiv Asvela i Valensije na svom parketu, a izgubili od Reala u Istanbulu i na gostovanjima Barseloni i Olimpijakosu.

Predlog

Gledajući rivale jasno je da je Efes imao mnogo teži raspored ali je imao i tri meča pred svojim navijačima. Virtus bi mogao da veže i peti trijumf i istakne kandidaturu za vrh tabele. Prošle sezone Efes je dobio oba duela sa Bolonjezima, pa bi sada moglo doći vreme za Virtus. za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija kvota 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.