Subota, 04/11 - Fudbal, Švajcarska, Super League
04/11Winterthur vs Jang Bojs1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
02/11/2023 18:24
Šampion Švajcarske dosta se muči na domaćem planu ove sezone. Sledi mu teško gostvanje u Vinterturu u subotu od 18 časova.
Vintertur

Ovo je druga sezone Vintertura u Super ligi švajcarske i oni se već mnogo bolje snalaze u eliti. Prošle sezone su na jedvite jade izbegli poslednje mesto i baraž za opstanak, ostavili su Sion iza sebe, a sada su, posle 12 kola na odličnom 7. mestu i pokušaće da se domognu i plej-of. Naime, od ove sezone se posle 22 redovna kola liga deli na dva dela, prvih šest igraju plej-of za titulu i Evropu, a ostatak igra za opstanak. Ukoliko bi uspeli da se nađu među prvih pšest timova, to bi za Vintertur bio ogroman uspeh. U međuvremenu su izborili plasman u četvrtfinale Kupa Švajcarske pošto su lako pobedili nižerazredne Blek Starse sa 6:2 kao gosti. U prethodna dva prvenstvena kola uzeli su 4 boda, pobedili su Sent Galen i remizirali u Iverdonu.

Jang Bojs

U poslednjih šest sezona \'\'mladi momci\'\' iz Berna su pet puta bili prvaci Švajcarske, a jedino je Cirih pre dve godine uspeo da prekine njihovu dominaciju. Neće im biti lako da odbrane trofej ove sezone, sudeći po dosadašnjim rezultatima, ali su i dalje prvi favoriti. Možda ih to što igraju u grupnoj fazi Lige šampiona dodatno opterećuju, pa se njihovo buđenje može očekivati na proleće. Sada imaju dva boda manje od vodećeg Ciriha, ali i utakmicu manje od te ekipe. Jang Bojsi nemaju poraz već 4 kola, ali su u prethodna dva osvojili samo po bod, prvo u derbiju protiv Ciriha, a onda i protiv Lugana. Njih za par dana očekuje drugi duel sa Mančester Sitijem, ovog puta na Etihadu, pa će možda i taj meč biti u podsvesti fudbalerima Jang Bojsa.

Predlog

U prvom delu sezone Jang Bojsi su pobedili Vintertur sa čak 5:2. I prehodne godine, u četiri okršaja tim iz Berna je bio ubedljiv, dobio je tri meča a samo je jednom Vintertur uspeo da ostane neporažen. Da Cirih ne bi dodatno odmakao Jang Bojsi moraju da pobede i smatramo da je kvota od 2.10 u MaxBetu sasvim dobra za dvojku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.