Nedelja, 05/11 - Fudbal, Švajcarska, Super League
05/11Bazel vs Yverdon1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
03/11/2023 13:27
Tabela švajcarske Super lige mora kod svakog ko ovo takmičenje ne prati pomno, da izazove pravi šok. Ubedljivo poslednji je Bazel, tim koji je do pre 6 godina dominirao i osvajao titule u nizu. Sada na Sent Jakob dolazi novajlija Iverdon u nedelju u 16.30.
Bazel

Ne znamo šta se dogodilo sa timom Bazela ove sezone. Nije to toliko slabiji tim od prethodne u kojoj su nekako uspeli da osvoje peto mesto i plasiraju se u evropske kupove. Sada su na poslednjem mestu na tabeli i to sa već ozbiljnim zaostatkom za timovima ispred. Bazel je osvojio samo 5 bodova iz 11 utakmica. Imaju jednu pobedu i dva remija, ali i čak 8 poraza. U poslednja četiri kola Bazel je izgubio i nije uspeo da postigne ni gol. Imao je velikih problema da eliminiše i Krins u kupu, i to su uradili samo sa 1:0. Već tri poraza imaju na svom Sent Jakobu, gubili su od Lozane, Lozane Ouši i Serveta, remizirali sa Cirihom i Lucernom a pobedili jedino Vintertur na početku. Ova serija se mora podhitno prekinuti dok ne bude kasno.

Iverdon

Gosti su novajlije u eliti a taj status su zaslužili osvajanjem prvog mesta u Čelendđž ligi prošle sezone. Promenio se sistem takičenja i sada u Super ligi igra 12 ekipa i ne igra se više četvorokružno. Posle 22 redovna kola, dvokružno, liga se deli na dva dela, prvih pest timova igra u plej-ofu a drugih šest u plej-autu. Pokušaće Iverdon da se nađe u gornjoj polovini, trenutno dele 6. mesto zajedno sa ekipama Lugana i Vintertura i predsttoji im još dosta posla do ispunjenja cilja. Iverdon je bez pobede u prethodna tri kola, posle dva poraza u prošlom kolu su remizirali sa Vinterturom na svom terenu. U prvom okršaju sa Bazelom Iverdon je pobedio sa 3:2.

Predlog

Bazel če, sasvim izvesno, igrati u plej-ofu. To je samo po sebi veliki udarac za tim koji bi morao da se bori za titulu. Ipak, sada imaju preča posla i moraju da izbore opstanak. Protiv Iverdona moraju da pobede, a mi i dalje verujemo u njih. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.