Ponedeljak, 06/11 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
06/11Norčeping vs Varberg1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/11/2023 12:09
Utakmica ne nosi nikakav značaj za dva tima, domaćin je u sredini tabele a gost je već ispao. Meč švedske elitne lige igra se u ponedeljak u 19 časova.
Norčeping

Teško je oceniti koliko je uspešna ova sezona za ekipu Norčepinga. Nekad je ovaj tim bio jedan od najboljih u zemlji tri krune, 13 puta su čak bili prvaci, a poslednji put im je to pošlo za rukom 2015. godine. Od tada Norčeping dosta posrće, mada je još dva puta nastupao u Evropi, u Ligi Evrope, ali nijednom nije prošao kvalifikacije. Dva kola pre kraja prvenstva Norčeping se nalazi na 8. mestu sa vrlo malim izgledima da makar za jedno mesto popravi svoj plasman. Doduše Kalmar i Hamarbi imaju po 4 boda više i ako bi Norčeping pobedio u dve preostale utakmice mogao bi, u zavisnosti od učinka pomenutih timova, da ih preskoči. Od plasman u Evropu su daleko, ali su bar imali jedan miran finiš sezone. Trenutno su u lošoj formi i imaju tri vezana poraza iza sebe, ali su u prethodna dva igrali sa Hekenom i Malmeom, dva tima koja se bore za titulu.

Varbergs

Gosti su ubedljivo poslednji i naredne sezone će nastupati u drugoj ligi Švedske. Ovaj tim je sakupio samo 15 bodova, pobedili su na tri meča u dosadašnjih 28 odigranih. Čak su uspešniji kao gosti jer su dva puta slavili na strani, dok su pred svojim navijačima uspeli da dobiju samo jedan meč od 14 odigranih. Prvi tim ispred njih na tabeli ima čak deset bodova više, radi se o Dejerforsu koga su remijem u prethodnom kolu fudbaleri Varbergsa, najverovatnije, povukli sa sobom u drugu ligu. Dakle, nema empatije ni za koga, Varbers pokušava da se oprosti sa stilom od elite, pa će tako želeti da osvoji neki bod i na gostovanju u Norčepingu.

Predlog

Domaćin je mnogo više pokazao u sezoni koja se polako privodi kraju. Želeće da se od svojih navijača oproste pobedom a rival je idealan za to. U prvom delu prvenstva Norčeping je pobedio Varbergs u gostima sa 3:1, pa očekujemo da pobede i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.