Četvrtak, 09/11 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
09/11Haken vs MoldeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
07/11/2023 17:37
Prvi meč između ova dva skandinavska kluba dobili su Norvežani. Šveđani ćem pokušati da se revanširaju na svom terenu. Meč u Geteborgu igra se u četvrtak u 21 čas.
Heken

Sada već bivši švedski šampion pokazao je karakter u derbiju pretposlednjeg kola nacionalnog prvenstva kada je na svom terenu pobedio Malme. Nakon tog meča je igrao Elfsborg kome je bila dovoljna pobeda da osigura titulu kolo pre kraja, ali do nje nije došao, pa će o novom prvaku odlučiti direktni duel Malmea i Elfsborga u poslednjem kolu. Hekenu to ništa ne znači, oni će ostati na trećem mestu i narednog leta će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Tada će biti mnogo teže doći do grupne faze, neće imati mogućnost kiksa, kao prethodnog leta, pa je botno da što mogu više poboljšaju lični koeficijent. Posle tri kola još nemaju ni bod i možda je duel sa Moldeom prava prilika da krenu sa \'\'nule\'\'.

Molde

Poput svog rivala i Molde se odavno oprostio od titule u Norveškoj. Ona se vraća u vitrine Bode/Glimta, a Molde će ostati i bez Evrope, pošto su trenutno tek 5. sa 10 bodova manje od trećeplasiranog tima. Nije ni čudo s obzirom da je Molde poražen u poslednja četiri kola, što se godinama nije dogodilo, a pritom su u ta četiri meča primili 13 golova. Međutim, imaju šansu da se ipak plasiraju u evropske kupove, igraće u finalu Kupa Norveške na kraju aktuelne sezone, a rival je budući šampion Bode/Glimt. Za Molde će to finale biti utakmica sezone, čak važnija i od preostala tri u Ligi konferencija. Što se ovog takmičenja tiče za sada imaju tri boda koja su stekli pobedom nad Hekenom u prošlom kolu, i ako slave i u Geteborgu mogli bi da se sa Karabagom bore za drugo mesto pošto je Leverkuzen, gotovo izvesno, prvi.

Predlog

U prvoj utakmici između ova dva tima, inače prvoj zvaničnoj u istoriji, Molde je slavio sa ubedljvih 5:1. Međutim, Heken je mnogo bolji kada igra na domaćem terenu, mada će Norvežane ugostiti na terenu Geteborga. Ovo je idealan meč za golove i verujemo da će ih biti mnogo kao i pre dve sedmice. Za 4+ kvota je 2.21 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.