Četvrtak, 09/11 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
09/11Breidablik vs Gent1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
07/11/2023 17:58
Za prvi islandski klub u grupnoj fazi nekog evropskog kupa svaki osvojen bod bio bi poput trofeja. U Kopavogur dolazi belgijski Gent u četvrtak od 21 čas.
Breidablik

Ogroman uspeh napravio je Breidablik plasmanom u grupnu fazu LIge konferencija. Ipak, to mogu zahvaliti tituli prvaka Islanda, pošto su imali mnogo lakši put posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Zbog evropskih utakmica, koje su odigrali u velikom broju tokom leta, malo su zapostavili domaće prvenstvo i na kraju su završili tek kao 4. Srećom po njih i ta pozicija vodi u evropske kvalifikacije narednog leta, a to im je doneo samo bod prednosti u odnosu na petoplasirani Hafnarfjordur. Finiš sezone je užasan za ovaj tim, oni su u devet prethodnih utakmica, računajući Ligu konferencija i prvenstvo Islanda, ostvarili jednu poebdu i 8 poraza. Pre dve sedmice su u Gentu izgubili čak sa 5:0.

Gent

Belgijski predstavnik već ima značajnu ulogu u evropskim kupovima u prethodnih nekoliko sezona. Po pravilu se izbore za proleće, odnosno za nokaut fazu, a veliki su izgledi da to urade i ove sezone. Posle tri kola imaju 7 bodova an kontu i za dva mesta će se boriti sa ukrajinskom Zorjom i izraelskim Makabijem iz Tel Aviva. Nekako se pogodilo da su u grupi dve ekipe iz zemalja u kojima je rat, pa je njihov međusobni duel 3. kola odložen za kasnije. Gentu je neophodna pobeda u Kopavoguru, verovatno će tamo pobediti i rivali, a ukoliko to učine predstoji im lakši deo posla. U Župiler ligi imaju dve uzastopne pobede iza sebe i nalaze se na 3. mestu sa 5 bodova majne od lidera Rojal Uniona i sa samo jednim bodom zaostatka za drugoplasiranim Anderlehtom.

Predlog

Razlika u kvalitetu ove dve ekipe je očekgledna i ona se najbolje videla u međusobnom susretu pre 14 dana. Breidablik je izgubio od sva tri rivala u prvoj polovini takmičenja i nekako nam se čini da će se to dogoditi i u drugojpolovini, tačnije u preostala tri kola. Očekujemo siguran trijumf Genta uz koeficijent 1.35 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.