Petak, 10/11 - Fudbal, Srbija, Superliga
10/11Radnički Niš vs Novi PazarUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
09/11/2023 12:54
Prva utakmica 15. kola srpske Super lige igra se na niškom Čairu. Gost Radničkog biće Novi Pazar u petak od 17 časova.
Radnički Niš

Nišlije su u sasvim solidnoj formi, mnogo boljoj nego na početku sezone. Radnički je bez poraza u prethodna četiri kola, a u poslednjih sedam je izgubio samo u Beogradu od Crvene zvzede i to minimalnim rezultatom. Do kraja godije Meraklije će još jednom na srpski najveći stadion, biće to u okviru 2. kola kupa pošto ih je žreb spojio sa braniocem ttofeja u ovom takmičenju. Sada je najvažnije da Radnički krene ka gornejm delu tabele i sačuva šansu da se na proleće bori za plej-of, što je krajnji cilj ovog kluba. Prošle sezone su opstanak Nišlije izborile tek u baražau i to je sce ario koji u Radničkom svi žele da izbegnu. Prošlog vikenda Radnički je gostovao na Krovu tržnog centra u Voždovcu i remizirao sa domaćim Zmajevima 1:1. Na svom Čairu su u prethodne četiri utakmice zabeležili po dve pobede i remija, a poslednji je bodove iz Niša odneo TSC još početkom avgusta.

Novi Pazar

Sjajnu utakmicu su Pazarci odigrali u ponedeljak protiv lidera Partizana na svom stadionu kraj Jošanice. Nisu imali ni sreće i ostali su praznih šaka, mada je, i po rečima trenera Partizana Igora Duljaja, Novi Pazar zaslužio bod. Presudio je rani gol Sandera Severine, a u nastavku meča oba tima propustila su veliki broj prilika. Bila je to, po opštem mišljenju, najbolja utakmica u ovom delu sezone u Super ligi Srbije. U poređenju s tim kakav tim imaju Pazarci plasman je više nego skroman. Ova ekipa se nalazi tek na 8. mestu sa 17 bodova, koliko ima i sedmoplasirani Čukarički sa utakmicom manje. Ako žele da ispune svoj cilj, a to je izlazak u Evropu, moraće znatno više bodova da osvoje i do kraja jesenjeg dela sezone, a posebno na proleće. Možda ih je malo omelo i to što su već dva meča na svom stadionu igrali bez podrške navijača zbog kazne, ali nisu se proslavili ni kao gosti, pošto su na šest gostovanja u prvenstvu samo dva puta uspeli da osvoje po bod, a čak četiri puta su izgubili.

Predlog

Gosti imaju bolji tim i u to nema nikakve sumnje, ali su Pazarci jedan tim kada igraju kraj Jošanice a sasvim drugi kada odu van svog grada. Teško je očekivati da će drugačije biti u Nišu, mada su u Kupu Srbije uspeli da pobede Železničar u Pančevu. Radnički igra tvrdo i ne očekujemo mnogo golova na premijernom meču 15. kola Super lige. Naš predlog je 0-2 gola sa kvotom 1.76 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.